Sådan laver du rullepølse - med lam
Hjemmelavet lammerullepølse serveretmed rødløg, sky og rugchips er et must på ethvert påskebord!
Foto: René Riis
Lammerullepølse
Til 4 personer1 lammebryst uden ben
50 g salt pr. kg kød
1 spsk. enebær
1 tsk. allehånde
4 laurbærblade
Peber
1 bdt. persille
Lammebouillon el. urtefond
Udstyr: en pølsepresse el. kraftig kødsnor
Kødet gnides ind i salt, knuste enebær, allehånde, laurbærblade og friskkværnet peber. Lad trække på køl natten over. Børst derpå kødet let for salt.
Rens persillen, blanchér den i saltet vand, og læg den hen over kødet. Rul nu brystet stramt omkring persillen. Læg rullepølsen i en pølsepresse eller snør den stramt sammen med snor.
Kog pølsen forsigtigt i tynd lammebouillon eller urtefond i 1-2 timer ved lav varme. Lad den afkøle i kogevandet.
Anret rullepølsen med rødløg, sky og ristet rugbrød.
Tip! Rullepølsen kan deles og fryses, hvis nødvendigt, men maks. 1 måned.
Få også opskriften på det ultimative frokostbord her.