4 store artiskokker
1 blegselleri
1 håndfuld løvstikke
1 usprøjtet citron – skal og saft heraf
100 g lagret brebis – en lokal
let fast ost med en vis styrke
1 dl jomfruolivenolie
Havsalt
Skræl artiskokkerne, så der kun er bundene tilbage. Skær dem i tynde skiver, og læg dem på fire tallerkner. Tag de fineste blade og stængler fra blegsellerien, og skyl og hak dem groft. Og skyl og pluk løvstikke, og fordel begge dele over artiskokbundene. Kom citronskal og citronsaft henover, og dryp med rigeligt olie. Top endelig med tynde flager af brebis og salt. Servér med det samme, og justér evt. med lidt mere citronsaft og olivenolie, mens du spiser retten. Giv brød til, fx et durumhvedebrød el.lign. ikke for groft brød.
Tip: Lad artiskokbundene ligge i koldt
vand med citronsaft, til du er klar til at
anrette dem – så bliver de ikke mørkfarvet.
Rå karljohansvampe kunne i øvrigt være
et godt alternativ til artiskokbundene.