Saltet og røget laksesticks med peberrod, mascarpone, sylteagurk og dild

Saltet og røget laksesticks med peberrod, mascarpone, sylteagurk og dild
Offentliggjort

200 g laksefilet

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

1 lille stk. peberrod

1 syltet drueagurk el. cornichon

1 lille bdt. dild

2 spsk. mascarpone

Udstyr: Rygesmuld og evt. rygeovn

Laksefileten – uden skind og ben – drysses med fint salt og sukker og henstår i et par timer på køl. Skær den derpå i 4 ens lameller, der stikkes på spyd. Varm en gryde med rygesmuld op, og ryg laksespyddene i ganske få sekunder, så fisken lige sætter sig. Skræl peberroden, og skær den og agurken ud i små stykker. Pynt spyddene med disse, og drys med renset, plukket dild og mascarpone. Tip: Anden friskost end mascarpone kan også bruges.