Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Pil løg og hvidløgsfed. Hak begge groft.
Rens timian og persille, afdryp godt, og pluk det.
Kværn peberkornene.
Bland i en stor skål en marinade af vin, olie, laurbærblad, hvidløg, timian og persille. Tilsæt peber, gulerodsskiver og løg. Læg kødet i marinaden, og dæk med film. Sæt skålen i køleskabet natten over.
Tag kødstykkerne op af marinaden, og lad dem dryppe af. Smelt smør i en tykbundet gryde, og steg kødet i det, men lad det kun lige sætte sig – det skal ikke brunes.
Tilsæt marinaden, og hæld vand over, til det dækker. Lad retten simre, til kødet er mørt – det tager et par timer.
Tilsæt fløde og citronsaft – det burde jævne saucen, men hvis man ønsker sig en tykkere sauce, kan den jævnes med maizena eller en smørbolle (se neders på siden). Tag i så fald kødet op, før der jævnes, og kom det tilbage i saucen, og varm igennem inden servering.
Server med fx. jasmin ris til.
Rør en bolle af lige dele smør og mel sammen, læg den i gryderetten, og lad den smelte. Rør den derpå godt ud i saucen, der herved jævnes.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.