A'hva skal der i? Denne skaldyrsrisotto har en overraskende ingrediens

På restaurant Knud i Hundested er der fokus på lokale råvarer, og her får du opskriften på deres skaldyrsrisotto med hummer, blåmuslinger, krabbekløer, skalrejer og en noget uventet ingrediens, der understøtter smagen af stegt skaldyr.

Offentliggjort

Ingredienser

  • 1/2 kg perlespelt
  • 1/2 fennikel
  • 1 porre 
  • 1/4 spidskål 
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 rødløg
  • Frisk rosmarin
  • 1 flaske æblecider
  • 4 hele store hummere
  • 1 kg blåmuslinger
  • 8 krabbekløer
  • Et ordentligt bjerg friske, norske skalrejer
  • Olie
  • 1/2 dl cognac
  • 1/2 flaske riesling
  • Fløde
  • 1 kop espresso
  • Citron

Fremgangsmåde

  1. Først koges et halvt kilo perlespelt i saltet vand, til grynene sprækker. 
  2. Derefter sauterer du de finthakkede grøntsager og smider nogle kviste rosmarin i gryden. Bland så spelt med grøntsager og hele flasken med æblecider. Gryden koges op og tages derefter af varmen. 
  3. Du har stegt hummerne som anvist, og i en stor gryde steger du krabbekløer, rejer og muslinger i lidt olie.
  4. Hæld en spids cognac over skaldyrene med halvdelen af en flaske riesling.
  5. Du vender det med perlespelt, smør fra panden af de stegte hummere, fløde og masser af salt og peber. 
  6. Skal du toppe det op, laver du en dobbelt espresso og hælder i retten. Kaffe understøtter smagen af stegt skaldyr.
  7. På toppen af perlespelten lægger du krabbekløer, rejer, muslinger og hummer. Servér med citron.