Man når dårligt nok indenfor i Aarstidernes store røde murstensbygning på Krogerup Avlsgaard i Nordsjælland, før Søren Ejlersen er gået i gang med at agere tourguide i sit eget vidtfavnende rige. Uden at stoppe op, uden at vente på spørgsmål, fører han an og fortæller i én lang køre.
”De udtænker virkelig, virkelig, virkelig mange måltider …” siger han og nikker hen mod en glasdør, hvor en håndfuld af de i alt 450 ansatte sidder samlet om en laptop. ”… som samtidig er økologiske og sunde. Som gør, at vi passer på landet og havene derude, og de mennesker, vi leverer det til.”
På væggen udenfor hænger en række af Aarstidernes signaturretter. Hvis der er noget, virksomheden har været kendt for i løbet af de 25 år, den har eksisteret, er det de grønne måltidskasser. Hver uge leverer de råvarer til i omegnen af 250.000 husstande i Danmark og Sverige.
I et tilstødende lokale stopper Søren Ejlersen op foran en væg med et CO2-regnskab over retterne. Den ene af plancherne viser en skala over forskellige fødevarers klimabelastning med rødt oksekød i den ene ende, hvede i den anden, og bønner lige i midten.