Softice med jordbær og rabarberkys

Mira Arkins gastronomiske ur står på sommertid, og sommertid er jordbærtid. Her serveres en dessert med sommerens ultimative bær.

Softice med jordbær og rabarberkys
Offentliggjort

Softice med jordbær og rabarberkys

6-8 portioner

800 ml vaniljeis

100 g jordbær

1 spsk. flormelis

Lad isen stå i køleskabet i 1 time, inden den skal spises, så den er blød. Skyl og nip jordbærrene. Blend dem sammen med flormelis til en coulis. Rør den bløde is til softice. Kom jordbærcoulis i, og rør ganske let i det. Servér med sprøde rabarberkys.

Rabarberkys:

1 æggehvide

1 spsk. rabarbersirup

60 g sukker

Rød frugtfarve

Udstyr: sprøjtepose m. stjernetylle

Pisk æggehviden stiv, tilsæt rabarbersirup og pisk så sukkeret i lidt efter lidt, til marengsen er helt blank. Dryp sprøjteposen i begge sider med et par dråber rød frugtfarve, og fyld så marengsen på. Sprøjt marengsen ud i små kys på en bageplade med bagepapir. Bag sprøde i ovnen ved 100 grader, i ca. 1½ time. Sluk for ovnen, og lad kyssene køle af i ovnen.

__________

SE OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte

SE OGSÅ: Chokoladefondant

TWITTER: Følg gastro på twitter

FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook