Afliv hummerne ved at flække deres hoveder lige i midten, hvor der er et slags kryds, med en stor kniv. Del i hale og kløer og kog i saltet vand i hhv. 3 og 5 minutter – resten af hummeren kan gemmes på frys til bisque eller hummersmør. Pil kødet nænsomt ud af skallerne, og fjern den sorte streng. Pil løgene, halvér dem, og overhæld dem med en varm syltelage. Lad dem trækker, til de er kolde, før de er klar til brug. Skær vandmelonen ud i trekantede stykker uden skræl. Pensl med smør, og grill på de største flader. Drys derpå med salt. Lun hummerkødet op i 60 grader varmt klaret smør før servering. Tag op, drys med salt og anret med grillet vandmelon, syltede løg, saltede græskarkerner og friske urter. Giv en vinaigrette til.
1 dl hyldeblomsteddike
1 dl sukker
1 dl vand/hvidvin
1 tsk. salt
Laurbærblade
Peberkorn
Annonse
Kog alle ingredienser til syltelagen igennem i 2 minutter, før den er klar til brug.
Græskarolie
Citronsaft
Honning
Læsø Sydesalt
Peber
Rør en vinaigrette sammen af græskarolie, citronsaft og honning. Smag til med salt og peber.
Jeg kan godt lide, at alt er up in the open. De sjoveste mennesker er dem, der kan finde ud af at læse en simpel situation. Og det er der bekymrende mange, der ikke kan.