Stegt slethvar

Stegt slethvar med røgede nye kartofler...

Stegt slethvar
Offentliggjort

Stegt slethvar med røgede nye kartofler

4 slethvarfileter

8 små rødbeder m. top

Salt

Citronsaft

100 g chorizo

Smør

50 g saltede mandler

Flå skindet af fisken, hvis ikke din fiskehandler har gjort det (eller du kan få ham til det). Skyl de små rødbeder, og kog dem i letsaltet vand – de er klar, når man kan smutte skindet af dem. Skær de lune, ’smuttede’ rødbeder i kvarter og krydr med salt og lidt citronsaft. Skær chorizo i små tern, og rist dem hurtigt på en tør pande. Steg fisken på en anden pande i smør og anret med det samme med rødbede, chorizo, røgede nye kartofler og en blanquettesauce (uden æg!) og top med saltede mandler.

Røgede nye kartofler:

Nye små kartofler

Salt

Olivenolie

Røgsmuld

Udstyr: en gammel gryde plus låg

Skyl/rens kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre i den varme gryde, og vend dem med lidt god olivenolie. Fyld røgsmuld i et tyndt lag i bunden af en gammel gryde. Læg et stort stykke sølvpapir oven på røgsmulden med kanter foldet op hele vejen rundt, hvor kartoflerne skal lægges. Læg låg på gryden, og tænd op under den på komfuret. Tag gryden af varmen, når det begynder at ryge fra smulden, og sæt den udenfor. Lad trække med låg i 5 minutter.

Blanquette:

1 citron

200 g smør

1 dl reduceret fiskefond

1 dl cremefraiche 38%

Hvid peber

Salt

Udstyr: stavblender

Pres saften af citronen. Skær smørret i tern. Varm fiskefonden op, og tilsæt ved lavt blus cremefraiche (for høj varme får cremefraichen til at skille) og citronsaft, mens der køres med en stavblender. Blend derpå smørret i og smag til med peber og evt. salt (fonden har måske saltet i forvejen).

Tip: Fiskefond kan selvfølgelig købes færdiglavet, som så mange andre fonder. Men er man nu alligevel i gang i sommerhuset og har diverse fiskeaffald inkl. fiskeben og går og hygger, så er det da bare om at få lavet en selv. En fiskefond er i modsætning til en kødfond langt hurtigere at tilberede, skal ikke stå og simre den halve dag.

__________

SE OGSÅ: Æd og skrid: 3 menuer til hverdagsgæster

SE OGSÅ: 6 opskrifter: Mad til mange dage

TWITTER: Følg gastro på twitter

FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook