Gnid svinebovene med salt, brun farin og røget paprika. Skyl og riv citronerne, og gnid til slut bovene med citronskal. Lad dem trække på køl natten over.
Sæt smokeren i gang med grillbriketter, og hold temperaturen i toppen på ca. 100 grader, imens bovene steger på den øverste rist. Vend bovene hvert 30. minut, og hold røgen i gang med bøgetræspinde undervejs. Det tager min. 8 timer, før bovene er møre, men hold godt øje med dem!
Annonse
Når kødet nemt kan trækkes fra benet, plukkes det, og skind samt ben kasseres. Hak det plukkede kød groft, krydr med mere salt samt peber. Pil og finthak skalotteløgene. Ælt kødet sammen med løg, sherryeddike, timian og andefedt, før det presses imellem to fade på køl i et par timer. Når terrinen er iskold, skæres den i tykke skiver, som steges gyldne på panden i lidt olie inden servering. Lun evt. skiverne færdige/ gennemvarme i ovnen, efter de har fået farve på panden. Skyl og slyng feldsalaten, og knæk og knus valnødderne. Anret den stegte terrine på ristede svampe og top med syltede pærebånd pyntet med pæreeddikegelé, knuste valnødder og feldsalat.
100 g morkler
200 g karljohanner
Olie til stegning
25 g smør
1 tsk. hakket hvidløg
2 spsk. hakket skalotteløg
1 tsk. hakket timian
Salt
Peber
Se TIP vedr. morklerne. Rens karljohannerne. Steg begge slags svampe i olie, til alle har fået lidt farve. Tilsæt smørret, og rist videre i 2 minutter, før hvidløg, skalotteløg og timian tilsættes. Smag de ristede svampe til med salt og peber.
TIP: Morklerne kan være friske eller tørre, hvis tørre skal de udblødes i vand før tilberedning, hvis friske skal de renses meget grundigt – der gemmer sig en masse skidt og smådyr i morklernes hulrum.
2 faste pærer
1 spsk. citronsaft
1 tsk. rørsukker
2 spsk. mørk rom
Skyl pærerne, og skær dem på en japansk rotorslicer eller på et mandolinjern, hvis ikke der er råd til så dyrt legetøj. Vakuumpak strimlerne med citronsaft, rørsukker og rom. Skær de syltede pærestrimler i 20 cm lange stykker, og lad dem dryppe af inden servering.
2 dl pæreeddike
1 spsk. honning
1 dl vand
2 spsk. Thick & Easy
Kog eddike, honning og vand op, og jævn med Thick & Easy. Fyld geleen i en sprøjtepose, så er den lettere at anrette med.
TIP: Pæreeddike fås fx fra Meyers. Thick & Easy er et fortykningsmiddel, fås på nettet eller på apoteket.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.