Stor test: Hvor får man den bedste dåsetun?

Tun på dåse er en af konservesklassikerne. Men der findes et hav af dåsetun. Hvordan fanger man den, der smager bedst? Det hjælper vi med.

Stor test: Hvor får man den bedste dåsetun?
Offentliggjort

Den lille dåse skiller vandene. Er man til vand? Er man til olie? Det er enten eller. Alligevel kan vi dog over hele kloden blive enige om at elske den lille metaldåse med tun.

I USA kommer de den i sandwich med smeltet ost udover og kalder den en tuna melt. I Italien er den en vigtig del af den berømte ret vitello tonnato, hvor en cremet sauce af mayonnaise og tun møder tyndskåret koldt kalvekød.

I Danmark elsker vi at komme den på lyst brød og give den følgeskab af mayonnaise. Og hvem har ikke rørt den klassiske tunsalat sammen til sommerens frokoster?

Mulighederne er mange og mærkerne lige så. Vi forsøger at hjælpe dig igennem havet af dåsetun og finder frem til den, der smager bedst.