Gnid svinebrystet ind i honning-bbq, dagen før det skal i smokeren, og gem overskydende honning-bbq til anretning og pensling undervejs. Hold temperaturen i toppen af smokeren på ca. 110 grader, imens svinebrystet vendes/pensles jævnligt i 6-8 timer. Skær evt. et hjørne af kødet af, og tjek, hvor mørt det er, hvis du er i tvivl, om det er færdigt. Anret tykke skiver af mørt, røget svinebryst med honning-bbq, som lige er vendt på grillen, sat ned tæt på kullet sammen med grillede letsyltede, halve beder i bladsølv, ekstra bbq og sprøde honningflager.
Annonse
TIP: Svinebryst må gerne være mere kød- end fedtfyldt.
1 vaniljestang
150 g honning
60 g tomatpuré
150 g ketchup
30 g dijonsennep
Annonse
¾ dl sherryeddike
½ dl olivenolie
1 spsk. chu chum-chilisauce
1 tsk. piment d’Espelette
1 dl whiskey
Salt
Sort peber
Annonse
Citronsaft
Tabasco
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kør vaniljekornene med alle øvrige ingredienser sammen i en blender, og smag til med salt og peber samt citronsaft. Justér også med Tabasco, hvis der er brug for det.
4 rødbeder
4 bolsjebeder
1 bundt citrontimian
1 dl balsamisk blommeeddike
1 spsk. honning
Salt
Peber
4 blade bladsølv
Skrub begge slags beder rene med en børste. Skyl og slyng citrontimianen. Pak bederne ind i rigeligt sølvpapir sammen med citrontimian, eddike, honning, salt og peber. Bag pakken i smokeren på en rist 20 cm fra varmen i ca. 45 minutter, til bederne er helt møre, når man stikker i dem. Halvér de møre beder og anret dem med det spiselige bladsølv, som vist på foto.
1 dåse Crumiel
Udstyr: Silikonemåtte Sigt crumiel ud på silikonemåtten i et lag, der netop er så tyndt, at man ikke kan se måttens farve igennem. Sæt i ovnen, og bag ved 150 grader i ca. 5 minutter, til pladen er lys gylden. Tag ud, og lad afkøle. Når pladen er kold, knækkes den i flager, der skal opbevares i en lufttæt bøtte, da de ellers lynhurtigt trækker fugt og derved mister deres sprødhed.
TIP: Crumiel er et produkt fra Texturas – fås fx på nettet.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.