Svinebryst fra smokeren

Svinebryst fra smokeren med honning-bbq og letsyltede beder i 'sølvpapir'.

Svinebryst fra smokeren
Offentliggjort

600 g svinebryst uden svær

Røgvarer: Whiskeytøndeflis og grillbriketter

Gnid svinebrystet ind i honning-bbq, dagen før det skal i smokeren, og gem overskydende honning-bbq til anretning og pensling undervejs. Hold temperaturen i toppen af smokeren på ca. 110 grader, imens svinebrystet vendes/pensles jævnligt i 6-8 timer. Skær evt. et hjørne af kødet af, og tjek, hvor mørt det er, hvis du er i tvivl, om det er færdigt. Anret tykke skiver af mørt, røget svinebryst med honning-bbq, som lige er vendt på grillen, sat ned tæt på kullet sammen med grillede letsyltede, halve beder i bladsølv, ekstra bbq og sprøde honningflager.

TIP: Svinebryst må gerne være mere kød- end fedtfyldt.

1 vaniljestang

150 g honning

60 g tomatpuré

150 g ketchup

30 g dijonsennep

¾ dl sherryeddike

½ dl olivenolie

1 spsk. chu chum-chilisauce

1 tsk. piment d’Espelette

1 dl whiskey

Salt

Sort peber

Citronsaft

Tabasco

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kør vaniljekornene med alle øvrige ingredienser sammen i en blender, og smag til med salt og peber samt citronsaft. Justér også med Tabasco, hvis der er brug for det.

4 rødbeder

4 bolsjebeder

1 bundt citrontimian

1 dl balsamisk blommeeddike

1 spsk. honning

Salt

Peber

4 blade bladsølv

Skrub begge slags beder rene med en børste. Skyl og slyng citrontimianen. Pak bederne ind i rigeligt sølvpapir sammen med citrontimian, eddike, honning, salt og peber. Bag pakken i smokeren på en rist 20 cm fra varmen i ca. 45 minutter, til bederne er helt møre, når man stikker i dem. Halvér de møre beder og anret dem med det spiselige bladsølv, som vist på foto.

1 dåse Crumiel

Udstyr: Silikonemåtte Sigt crumiel ud på silikonemåtten i et lag, der netop er så tyndt, at man ikke kan se måttens farve igennem. Sæt i ovnen, og bag ved 150 grader i ca. 5 minutter, til pladen er lys gylden. Tag ud, og lad afkøle. Når pladen er kold, knækkes den i flager, der skal opbevares i en lufttæt bøtte, da de ellers lynhurtigt trækker fugt og derved mister deres sprødhed.

TIP: Crumiel er et produkt fra Texturas – fås fx på nettet.

__________