Syltede blommer med legeret creme

Det tager to uger at sylte blommer, men det er ventetiden værd - særligt når de serveres på denne måde.

Syltede blommer med legeret creme
Offentliggjort

16 syltede blommer – køb færdige på glas eller se opskrift for neden.

4 æggeblommer

3 dl lage fra de syltede blommer

Evt. lidt ekstra sukker

Mandler eller valnødder

Kog æggeblommer, blommelage og sukker godt igennem i en tykbundet gryde, mens der piskes. Når cremen er tyknet, serveres den til de kølige syltede blommer, med ristede mandler eller valnødder.

Floc de Gascogne - syltede blommer

16 faste, modne blommer

med karakter

1 flaske Floc de Gascogne

1 tsk. salt

1 dl rørsukker

Varm vinen op med sukker og salt til 50-60 grader (svarer til temperatur på den varme vand fra hanen), og hæld lagen over blommerne på et patentglas. Luk glasset til og stil det koldt. Blommerne skal sylte i minimum to uger, før de er klar til brug.