Kog en stor gryde med vand og rigeligt salt op. Kom krabbekløerne i, når vandet koger, og sluk så for varmen. Lad kløerne trække i kogevandet i 10 minutter, hæld så vandet fra, og kom kløerne over i isvand, hvor de afkøler.
Bank skallen af kløerne, og pil krabbekødet ud.
Pluk, skyl og slyng eller aftør rød syre. Fordel krabbekødet på 4 tallerkner, fordel rød syre over krabbekødet og dæk med ca. 4 skiver syltet glaskål på hver tallerken. Top anretningen med sprøde friterede sesamflager, og hæld til slut en kærnemælksvinaigrette skilt med grøn urteolie ud over anretningen ved bordet.
2 dl kærnemælk
2 dl sesamolie
Salt
Citronsaft
Urteolie – se boks nedenfor
Bland kærnemælk og sesamolie sammen, og smag til med salt og citronsaft. Tilsæt urteolie, og rør rundt med en ske, indtil kærnemælken skiller.
1 stort glaskål
Annonse
3 dl chardonnayeddike
Salt
Sesamolie
Skær 16 skiver glaskål på pålægsmaskine i tykkelsen 0,75 mm. Kog chardonnayeddiken op, smag til med salt og sesamolie, og hæld det kogende over glaskålen og lad trække, til glaskålen er mør, men stadig har bid.
1 l vand
8 g salt
130 g grødris
40 g lys sesam
40 g mørk sesam
½ l fritureolie
Annonse
Kog vand op med salt. Tilsæt dernæst grødris, og dæk gryden til med stanniol. Skru ned på laveste blus og kog videre, indtil risene er kogt helt ud. Tilsæt herefter lys og mørk sesam. Lad grøden køle af til stuetemperatur, og smør den tyndt ud på bagepapir på en bageplade i et ca. ½ mm tykt lag.
Sæt i ovnen med lågen på klem i 12 timer ved 85 grader.
Bræk den tørre sesamplade ud i ca. 8 større stykker. Fritér i olie ved 180 grader, til de er poppet op. Tag op af olien og lad dryppe af på køkkenrulle.
Urteolie: 1 bundt dild 1 bundt estragon 1 bundt persille ½ l solsikkeolie
Skyl og slyng dild, estragon og persille. Blend med solsikkeolie. Lad olien trække smag et par timer, sigt derefter, og kassér det grønne snask.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.