Terrine de foies de volaille

Terrine de foies de volaille – terrine af fuglelever.

Terrine de foies de volaille
Offentliggjort

250-500 g kalvelårtunge, inderlår el. kanin

250-500 g svinefilet

300-600 g svinehals

3-6 spsk. cognac

1 skalotteløg

1 knvs. quatre épices (kanel, stjerneanis, muskatnød og nelliker)

Salt

Peber

1-3 spsk. olie

50-100 g fedt svinebryst

50 g smør

3-6 fuglelevere (and el. kylling)

1-2 æg

1-2 spsk. mel

½-1 spsk. fløde

150-300 g barderingsfedt/svinenet

Kør svinehalsen gennem kødhakkeren, og skær resten af kødet i tern (dog ej svinebryst og fuglelever). Put kødet i en skål, og rør cognac, pillet, hakket skalotteløg, quatre épices, salt, peber og olie godt rundt. Dæk med film, og lad det marinere til næste dag. Skær svinebrystet i tern, der steges i smør sammen med fuglelever. Kør blandingen gennem kødhakkeren. Bland alt med æg, mel, fløde og den marinade, kødet har ligget på køl i fra dagen før. Svøb en terrineform i barderingsfedt/svinenet, og hæld farsen i formen. Dæk med mere fedtnet. Bag terrinen i ovnen i vandbad i 1 ½ time ved 160-170 grader. Tjek med gaffel el. kødnål, at terrinen er brændende varm inderst.