Thomas Castberg kan ikke fordrage østers: ”Med det samme, jeg får en i munden, bliver jeg ramt af min brækrefleks”
Den garvede ’Masterchef’-dommer og stjernekok Thomas Castberg fortæller om sit bedste måltid, de værste madtrends og et svært forhold til en ellers populær spise.
Hvad har været dit bedste måltid?
”Jeg har en del måltider, jeg husker tydeligt, og de er meget forskellige. Hvis vi starter i den dyrere, finere ende af skalaen, vil jeg nævne Epicure i Paris, hvor jeg var afsted med Jakob Mielcke og Jesper Koch (meddommere i ’Masterchef’, red.). Det var en stor oplevelse. Men lige så tydeligt husker jeg et sted ved Kebnekaise oppe i det nordligste Sverige ved søen Ládjurjárvi. Der ligger en burgerjoint, der ikke ser ud af noget som helst. Der står en mand og griller elgburgere, som er et sammenklappet himmerige. Den har jeg fået et par gange, og det er noget af det bedste, jeg ved. Men jeg er ikke sikker på, at den ville smage så godt herhjemme, når man ikke har vandret i bjergene i en uge. På den måde er de bedste måltider ofte bundet op på nogle stærke minder.”
Hvad har været dit værste måltid?
”Det er et meget nemmere spørgsmål at svare på. Her skal vi til Milano og på en to-stjernet Michelin-restaurant – faktisk også sammen med Jakob Mielcke og Jesper Koch – som hedder Cracco. Den er meget hypet, men det er det argeste lort, jeg nogensinde har fået. Samtlige serveringer, fra vi kom, til vi gik, var horrible. I al sin elendighed var det nærmest imponerende.”