Tidligere Michelin-kok åbner ny restaurant i Sydhavnen: ”Det skal være en ’gourmet light’-oplevelse, hvor vi bruger de samme gode råvarer, som man bruger på de bedste Michelin-restauranter”

Det gastronomiske liv er begyndt at blomstre i Sydhavnen. Seneste skud på stammen er Restaurant Herkomst på Engholmene, som den tidligere Michelin-kok Brian Pedersen står bag.

Tidligere Michelin-kok åbner Restaurant Herkomst i Sydhavnen: ”Det skal være en ’gourmet light’-oplevelse, hvor vi bruger de samme gode råvarer, som man bruger på de bedste Michelin-restauranter”
Offentliggjort

De har slidt, og de har slæbt med at få sat det knap 106 år gamle pakhus i stand, der ligger i nybyggerjunglen på Engholmene i grænselandet mellem Sydhavnen og Vesterbro.

Nu er restaureringen færdig, og dørene er langt om længe blevet slået op til det iøjnefaldende bindingsværk, hvor områdets beboere nu kan nyde godt af både gourmetrestaurant og kælderbar.

Restaurant Herkomst er navnet på det nye spisested, og bag den står restaurantdirektør Brian Pedersen. Han tidligere slået sine folder på Michelin-restauranter som Kokkeriet, AOC og Restaurant Nouvel, mens han også stod bag Atelier 85 i Fredensborg, der blev kåret til ’Årets Restaurant’ i den nordiske restaurantguide The White Guide 2018.

”Herkomst skal ikke være en ny Michelin-restaurant, men vi skal ramme niveauet lige under. Det koster meget at drive en Michelin-restaurant, og vi har en stor restaurant med 80 pladser, der kræver meget personale. Derfor skal det være en ’gourmet light’-oplevelse, hvor vi stadig vil bruge de samme gode råvarer, som man bruger på de bedste restauranter,” siger restaurantdirektør Brian Pedersen.

imageeff1l.png
Kanalerne i Engholmene omkring Herkomst er om sommeren fyldt med kajakker og paddleboards. Derfor vil det også blive muligt at tilgå restauranten fra vandet af.

I januar vil Restaurant Herkomst tilbyde aftenserveringer af lokale sæsonbetonede råvarer, og der bliver lagt vægt på lette retter fra det veganske og pesketariske køkken, så det er muligt at have appetit til flere forskellige serveringer.

”Vores primære gastronomiske fokus er på grøntsager, fisk og skaldyr. Og så vil vi begrænse serveringen af kød. Det taler også ind i tidsånden. Jeg har også selv været veganer det seneste halvandet år for at lære at lave god, vegansk mad. Det er en sværere, end man regner med,” siger restaurantdirektøren.

Fra februar vil der blive åbnet op for frokostserveringer, hvor man vil tage udgangspunkt i nyfortolkninger af det klassiske smørrebrød. Der vil også være andet på menuen, lyder det.

Ligesom Restaurant Herkomst har Nobel Bar, der ligger i kælderen under restauranten, også slået dørene op for servering hver torsdag, fredag og lørdag. Her vil der være mulighed for at slukke tørsten med fadøl og cocktails samt spille shuffleboard.

Restaurant Herkomst ligger på Alva Myrdals Plads 1, 2450 København SV og deres frokost- og aftenmenuen kan ses her.