Tips og tricks: Sådan bruger du en Coravin

Hvem pokker er Cora? Det er ikke en kvinde, det er såmænd det her vinsystem, der gør det muligt at tappe vin fra en uåbnet flaske. Du har måske set den bizarre, futuristiske Coravin i brug på en vinbar eller restaurant? Måske har du selv købt en eller overvejer at gøre det? André Devald har levet 6 år med sin Cora og gør her status. Måske kan du lære af hans erfaringer.

Coravin
Offentliggjort

Mens jeg skriver disse linjer, har jeg et glas vin stående ved siden af computeren. Det er der sådan set intet usædvanligt i og så alligevel. Vinen kommer nemlig fra en flaske, jeg allerede har drukket flere glas af, vel at mærke ikke i dag eller denne uge, men over en lang periode. Faktisk skænkede jeg første glas fra selvsamme flaske for præcis 842 dage siden.

Du læste rigtigt: for næsten to og et halvt år siden!

Alligevel er vinen, en hvid Grange des Pères i årgang 2001, stadig i blændende form, lys strågylden i farven og uden det mindste hint af træthed eller oxidation duft eller smag. Hvordan er det overhovedet muligt? Jo, kigger man på flasken, er den slet ikke åbnet. Proppen sidder stadig i, fuldstændig som da jeg købte flasken, selvom der mangler næsten halvdelen af vinen. Hvad man ikke kan se er, at resten af indholdet i flasken, trods det store tomrum, er beskyttet mod ilt – vinens fjende nummer ét.

Luft giver liv – og død