Hver måned popper nye og spændende spisteder op rundt om i landet. Det kan være svært at se skoven for bare træer, så vi har gjort det nemt for dig og skåret det ned til tre hurtige anbefalinger. Her skal du spise i juni.
Årets sommermåltid kan meget vel være at finde på Hotel Strandlyst i Ballen. Stedets sommer-restaurant overtages af holdet bag michelin-restauranten Domestic i Århus – og de har hentet forstærkninger fra djævleøen. Mia Christiansen, tidligere køkkenchef på Nomas søsterrestaurant Barr i København, bliver boss bag gryderne på Restaurant Strandlyst. Vi kan anbefale, at man oser ind på hjemmesiden og finder menuen frem. strandlystsamsoe.dk.
Nørrebro-bistro
Annonse
Sorgen var stor, da Christian Puglisi (Relæ, Mirabelle, Bæst) annoncerede lukningen af Manfreds på Jægersborggade. Men lokalerne fik ikke lov til at stå tomme længe. Michelin-kokken Mathias Silberbauer overtager lejen og åbner Silberbauers Bistro. Han arbejdede selv på Manfreds for 10 år siden og har også slået sine folder på sin egen Michelin-stjernede restaurant i Nice. Fokus på den nye bistro er på fisk og skaldyr med en rustik, sydfransk stemning. Følgsilberbauers_bistro på Instagram.
Bageriboom
Hvis nogle har vist sig at kunne overleve en global pandemi, så er det bagerierne. De har haft kronede dage (tak til fastelavnsbollen), men festen stopper ikke her. En lang række nye bagerier – hovedsagelig med surdej som fortegn – åbner i disse dage på de københavnske (og et enkelt aarhusiansk) gadehjørner. Vi nævner i flæng: Rondo, La Cabra Bakery, Umiddelbar, Collective Bakery, Blond Bageri, Benji. Selv tak, og glædelig glutenfest.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.