Københavnske kokke lader forklædet gå på skift i nyt restaurantkoncept

Din nye yndlingsrestaurant ligger ... alle mulige forskellige steder.

Københavnske kokke lader forklædet gå på skift i nyt restaurantkoncept
Offentliggjort

Restauranter har det med at være en rimelig konstant størrelse. De samme kokke laver de samme retter, rækker dem til de samme tjenere, der serverer dem til gæsterne, der sidder i de samme lokaler og spiser med det samme bestik, som de plejer at gøre.

Men ud af ønsket om at gøre noget nyt vokser nu en lidt anderledes udseende gren ud af det store, knoklede restauranttræ: Spiserestaurant Helga. Her er hverken en fast lokation eller en fast chefkok, og det er sådan set hele idéen. Helga er et eventbaseret spisested, der rykker teltpælene rundt fra gang til gang og overlader suppeskeen til en ny kok (også udenlandske gæster er blevet linet op) ved hvert arrangement. Selv tjenerne og bartenderne varierer.

Holdet bag Helga tæller Jakob Ravn, Mark Terkesbøl, Mads Hermansen (alle bl.a. Juli Pizza) og August Magnusson (tidl. bl.a. Bottega Barlie), og det er netop Hermansen, der på Helgas to åbningsaftener tager ansvaret for køkkenet.

5.jpg

Her vil man fredag den 5. april og lørdag den 6. april (ét seat fredag, to seats lørdag) spise, drikke og feste sig igennem det hermansenske madunivers i Fiskerizakajen i det københavnske Nordvest-kvarter. Men man skal nok være rap på Helgas Instagram for at få plads – der er kun 22 gæster per seating.

Euroman har tilsnusket sig adgang til det endnu hemmelige menukort og melder om særdeles rimelige priser i klassisk deleret-stil: Det kunne være knivmuslinger til 150 kroner. Man kunne også runde aftenen af med chokolademousse og Pisa Ambon til 75 kroner. Og så siger vi ikke mere.