Valg i USA: Sådan laver du amerikansk valgflæsk

Amerikanerne skal til valg i morgen, og Mira Arkin, der er halvt amerikaner, varmer op sammen med dem. Hun kunne servere en god omgang Southern BBQ eller soul food, der vel må være amerikanernes svar på valgflæsk, men i stedet skal den stå på lidt forskellige småretter, som man ville finde på at servere rundt omkring i USA på valgnatten.

Valg i USA: Sådan laver du amerikansk valgflæsk
Offentliggjort

Kentucky Mint Julep

  • 8-10 mynteblade
  • 40 ml bourbon
  • 10 ml sukkersirup
  • Knust is
  • 2-3 stænk bitter
  • Mynte og flormelis til pynt

Kom mynte i bunden af et glas eller en Julep cup. Mos lidt med en muddler eller lignende.

Kom bourbon og sukkersirup i, og fyld halvt op med knust is.

Rør rundt, mens isen afkøler glasset, så der kommer dug.

Fyld op med knust is, og stænk med bitter.

Pynt med mynte, og drys med lidt flormelis.

TIP: En god bitter til mint julep kunne for eksempel være Angostura.

All American Mini Deviled Eggs

  • 18 vagtelæg
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. tør, stærk sennep
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. Tabasco
  • Paprika

Kom vagtelæggene i letsaltet, kogende vand, og kog dem i 4 minutter.

Skyl med koldt vand, og lad dem køle af i koldt vand.

Pil æggene, og skær dem i halve. Pil æggeblommerne ud, og mos dem med mayonnaise, sennep, eddike og Tabasco. Kom æggeblommefyldet i en sprøjtepose med en lille tylle, og sprøjt det i de kogte hvider. Drys med en smule paprika.

TIP: Tør, stærk sennep kunne være en god engelsk som for eksempel Colman’s.

Maine Lobster Rolls

  • 1 kg hummere
  • ½ stængel bladselleri
  • 75 g mayonnaise
  • 1 spsk. fintsnittet purløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt
  • Sort peber
  • 20 g smeltet smør
  • 4 brioche hotdogbrød

Afliv hummerne ved at give dem et snit mellem øjnene med en kraftig køkkenkniv. Kom dem i kogende, letsaltet vand og kog dem i 12 minutter.

Lad hummerne køle af, flæk dem så, og pil kødet ud af halen. Knæk kløerne med en hummertang, eller brug ryggen af en tung kniv til at slå hul på dem med, og tag kødet ud (gem skallerne til en bisque).

Skær hummerkødet fra halen og kløerne i grove tern.

Skyl bladsellerien, og hak den superfint.

Vend hummerkødet forsigtigt med mayonnaise, bladselleri og purløg, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Pensl hotdogbrødene med smør på indersiden, og lun dem i ovnen.

Fyld de varme hotdogbrød med hummersalaten.

Lousiana Cajun Fried Chicken

  • 1 kylling
  • ½ l kærnemælk
  • 1 fed hvidløg
  • ½ løg
  • 1 spsk. Tabasco
  • 1 spsk. groft salt
  • Cajun-krydderimix (se nedenfor)
  • 200 g hvedemel
  • Fritureolie

Skær kyllingen ud i 6-8 stykker.

Rør en marinade af kærnemælk med knust hvidløg, groft revet løg, hot-sauce og salt, og hæld den over kyllingestykkerne. Lad kyllingen marinere natten over eller min. 12 timer. Kærnemælken mørner kødet.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden, og fordel dem på et fad: Drys med lidt cajun-krydderimix på hver side.

Bland resten af krydderimixet med hvedemel, og kom det i en skål.

Vend hvert stykke kylling i melblandingen – 1 stykke ad gangen – og læg til side.

Fyld en dyb pande op med olie til ca. halvt op ad kanten eller omkring 3-4 cm’s dybde. Det er bedst med en

støbejernspande.

Når olien er 160-170 grader varm, kommes kyllingen i panden, 3-4 stykker ad gangen. Steg kyllingestykkerne 20-30 minutter. Vend dem et par gange undervejs. Lad de friterede kyllingestykker dryppe af på en rist eller på flere lag køkkenrulle.

Servér med coleslaw til.

Coleslaw

  • 500 g kål
  • 100 g cremefraiche
  • 75 g mayonnaise
  • 1 spsk. sød sennep
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Salt
  • Hvid peber

Skyl og aftør kålen. Snit det hele fint.

Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise, sennep og grofthakket persille, og smag den til med salt og godt med hvid peber.

Vend dressingen sammen med kålen.

TIP: I stedet for en hel kylling kan 4 hele lår (delt i over- og underlår) også bruges, og Tabasco kan erstattes af anden hot sauce. Kåltyper til coleslaw kan være for eksempel spidskål og hvidkål.

Cajun-krydderimix

  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. chili-flager
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. løg-pulver
  • 2 ts.k hvidløgspulver
  • 1 tsk. knust sort peber
  • 1 tsk. knust hvid peber
  • 2 tsk. fint salt

Alle ingredienser blandes sammen.

Florida Key Lime Pie

  • 300 g digestives
  • 150 g smeltet smør
  • 2 dl piskefløde
  • 1 øko-lime
  • Udstyr: Tærteform med høje kanter

Bræk digestives i grove stykker, og blend dem i en foodprocessor til fin rasp.

Bland smørret i, og pres smulderet ned i bunden og op langs kanterne af en tærteform, gerne med lidt høje kanter.

Bag tærtebunden i 12-15 minutter i ovnen ved 170 grader.

Hæld derpå fyld i tærteformen, og bag tærten færdig ved 150 grader, ca. 15 minutter, til fyldet har sat sig, men dog uden at være helt gummiagtigt.

Lad kagen køle af.

Pisk fløde til flødeskum.

Skyl og aftør limefrugten, og riv lidt af skallen.

Pynt kagen med flødeskum, og drys lidt revet limeskal over.

Fyld

  • 6 øko-limefrugter
  • 4 æggeblommer
  • 2 dåser kondenseret mælk

Skyl og aftør limefrugterne. Riv skallen af dem alle, og pres saften af 4-5 af dem – det skal give 2 dl limesaft i alt.

Bland æggeblommer med kondenseret mælk og limeskal- og juice – limejuicen får den kondenserede mælk til at tykne en smule.

TIP: Dåserne med kondenseret mælk skal indeholde 397 g pr. dåse.