Sponsoreret indhold

Vejen til den gode kop kaffe

Kaffe er nærmest blevet til en videnskab. Men det behøver ikke at være hverken svært eller kompliceret at brygge en lækker kop derhjemme – hvis bare du har bønnerne og udstyret i orden.

Vejen til den gode kop kaffe
Offentliggjort

Stærk eller mild, espresso eller cappuccino, lidt, meget eller slet ingen mælk? Ligegyldigt hvilken kaffevariation du foretrækker, har de hippe caféer på byens gadehjørner styr på de fleste.

Dog kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at gøre det til vane at få det daglige kaffefix to-go. Så hvorfor ikke lære at lave en ligeså velbrygget kop derhjemme?

Vi guider til, hvor du finder bønnerne og udstyret, det kræver.

scandinavian_juraeuromanjpeg.jpg

JURA’s fokus er at skabe det bedste kafferesultat ved hjælp af banebrydende teknologier pakket ind i strømlinet, lækkert design og tilsat intuitiv betjening. Ligesom brand-ambassadøren Roger Federer er de garant for perfektionisme, præcision, performance og elegance.

For nyligt er to nye JURA-maskiner kommet på gaden:

JURA GIGA 6 Alu og JURA ENA 8 Touch Full Metropolitan Black som serverer henholdsvis 28 og 12 forskellige kaffespecialiteter - herunder Espresso, Cortado og Caffè Barista.

Besøg coffeesystem.com for yderligere information

kalleskaffe_allerhygge.jpgDa Kalles Kaffe blev grundlagt i 2009, var det med budskabet "god kaffe skal være muligt overalt”. Brandet ville gøre op med tanken om den koffeinholdige drik som en kedelig nødvendighed, og i dag sørger de grønne vogne for, at dagens fix i stedet er en lækker gode af høj kvalitet.

Udover at være tilstede flere steder i byen, har Kalles Kaffe gjort det muligt for både virksomheder og privatpersoner at hyre en professionel barista til fest, messer eller kundearrangementer.

I 2013 etablerede Kalles Kaffe desuden sit eget risteri for at forfine ristningen, så den kunne blive præcis, som brandet drømte om. Det har resulteret i, at der i dag, foruden barista-service, også kan købes udsøgte kaffebønner til brygning på egen hånd.

Se mere på kalles-kaffe.dk

mokkahouse_ristede_kaffebnner_brasilien_minasgeiras_cooxupe.jpgMOKKAHOUSE BRASILIEN kommer fra det socialt ansvarlige kooperativ Cooxupe, som også gør en stor forskel i kampen mod at reducere CO2-aftrykket fra landbruget.

Alle kafferne er speciality-kaffer, og smagen er kraftig og forførisk med noter af nødder og mørk chokolade. Brandet, som er ØKO- og Rainforest alliance-certificeret, rister forskellige blends, der passer perfekt til hver enkelt årstid eller den enkelte bryggemetode.

MOKKAHOUSE BRASILIEN er helt enkelt og simpelt en pallette af ”feel-good”-oplevelser. De connecter kvalitet, design, oplevelser og bevidsthed om ressourcespild – alt sammen med bæredygtighed og socialt entreprenørskab for øje.

Læs mere på mokkahouse.dk

_peterlarsen.jpgPeter Larsen Kaffe har eksisteret siden 1902, så hvis øvelse kræver tid, kan de ikke klage. Dog har en lang tilværelse også lært brandet, at passion trumfer erfaring. Vil man gøre noget godt, kræver det en gnist, og den er mindst ligeså vigtig som erfaring - særligt når der skal ristes kaffe.

Varmt vand over ristede bønner. I al sin enkelthed er kaffe en ganske simpel drik, og her kunne historien godt slutte. Sagen er bare, at langt det meste sker lang tid, før bønnerne kværnes, og vandet hældes på. En stor del af rejsen til den gode kop kaffe udspiller sig i marker og blandt farmere, der dyrker kaffen som levebrød.

Derfor er kafferne fra Peter Larsen Kaffe certificeret med mærkninger som økologi, Fairtrade og Rainforest Alliance. Det er brandets måde at sørge for, at der tages hensyn til de mennesker og det miljø, kaffen dyrkes i.

Se mere på peterlarsenkaffe.dk