Opskrift:

Vietnamesiske forårsruller

"En vietnamesisk forårsrulle laves altid med svinekød og rulles altid i rispapir. Det er kombinationen af svinekød og skaldyr, der sammen med de friske urter, giver den helt særlige velsmag," fortæller Dung Lê Hoang, som står bag Brasserie Saigon, og som her giver sin fortrukne opskrift på vietnamesiske forårsruller.

Vietnamesiske forårsruller
Offentliggjort

Forårsruller

  • 1 dl tørret øre-svamp
  • 1 dl udblødte glasnudler
  • 1 stort løg
  • 35 g forårsløg
  • 1 gulerod
  • 200 g hakket øko-svinekød
  • 50 g krabbekød
  • 150 g bønnespirer
  • 1 æg
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1½ spsk. fishsauce
  • ½ tsk. hvid peber
  • 16 stk. rispapir a 22 cm
  • Friturefedt
  • 3 hjertesalater
  • 10 g rød perilla
  • 10 g fish mint
  • 10 g vietnamesisk koriander
  • 1 dl vand
  • 4 spsk. rørsukker
  • 2 spsk. eddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lime
  • 1 tsk. hakket rød chili
  • 6 spsk. fishsauce

Forårsruller

  1. Udblød svampene i vand i ca. 15 minutter, dup dem tørre, og hak dem fint.
  2. Klip de udblødte glasnudler i stykker a 3 cm.
  3. Pil løget, og hak det fint.
  4. Skær top og bund af forårsløgene, skyl og hak fint.
  5. Skræl guleroden, skyl den og skær i fine strimler.
  6. Bland alle grøntsagerne med bønnespirerne og rør med svinekød, krabbekød, æg og sesamolie i en skål (ælt igennem, til du har en ensartet fars). Krydr med fishsauce og hvid peber.
  7. Fyld nu en skål med lunet vand.
  8. Læg et rent viskestykke på bordet.
  9. Tag 3 stykker rispapir, og dyp dem i vandet (rispapiret skal kun ned i vandet og blive vådt over det hele og straks tages op igen). Læg de våde stykker rispapir ved siden af hinanden på viskestykket, og lad dem blive bløde.
  10. Læg 1 spsk. fyld på hvert rispapir, rul rullen en gang, fold højre og venstre side ind til midten, hvor de mødes, og rul færdig. Lav alle forårsruller klar.
  11. Varm fedtstoffet op i en dyb pande, til det syder. Steg rullerne i den varme olie, til de er gyldne, og lad dem dryppe godt af på et stykke køkkenrulle el.lign.
  12. Del hjertesalaterne ud i blade. Skyl og afdryp salatbladene og urterne.
  13. Anret først 4 tallerkener med 4 salatblade på hver tallerken. Halvér forårsrullen på skrå, og læg de halve ruller på salatbladene. Anret med forskellige urter over.
  14. Servér med fiskedip – her holder man salatbladet og urterne om rullen, og dypper det i fiskedippen.

Fiskedip

  1. Kog vand, sukker og eddike op, og lad det køle af.
  2. Pil og hak hvidløgsfeddet fint.
  3. Pres saften af limen.
  4. Tilsæt hvidløg og limesaft sammen med chili og fishsauce.