Et godt glas til anden: Disse vine passer godt til julebordet

Anden er fed og kraftfuld, serveres med sukret, sursødt rødkål og karamel på kartoflerne, mens sovsen er jævnet og lavet på stegevæsken. Det nytter  ikke at tænke kontra – man må bevæge sig med strømmen og tænke i kraftfulde baner, frugtsødme, moderat tannin – eller alternativt vælge decideret sød vin med syre. Vi guider til nogle gode bud her.

Foto:
Offentliggjort

1. Châteauneuf-du-Pape Les Cailloux 2020, André Brunel, Rhône. Frankrig

93 point

Grenache, syrah, mourvèdre og cinsault fra en af Châteauneufs pionerer tilbage fra områdeløftet i slutningen af 1980’erne. I dag har sønnen Fabrice taget over. Châteauneuf har den fornødne muskelkraft og varmende alkohol til at klare tilbehøret til anden, men Fabrice Brunels stil er heldigvis også med tryk på friskhed. Let bagt jordbær, rosmarin og lakrids styrer næsen, mens lakridsen dukker op igen i smagen, mundfornemmelsen er varmende, rig, men alligevel livlig med tryk på de røde bær i eftersmagen og antydet turkish delight. Med 14,5 % er den ikke for brændende, men rummelig nok til din tallerkens overload.

379 kr., findes i udvalgte Meny, Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly- butikker