An Ivy to år efter ’Løvens Hule’: ”Vi kommer aldrig af med det stempel igen. Og heldigvis for det”

Hvordan er det gået for An Ivy, siden de i 2019 medvirkede i tv-programmet ’Løvens Hule’, hvor Jesper Buch investerede en halv million kroner i slipsevirksomheden? Her fortæller medstifter af An Ivy, Alexander Gram, om, hvordan det har påvirket dem, at sweatpants er blevet populært under lockdown og om, hvorfor Buch er trådt ud af bestyrelsen.

An Ivy to år efter ’Løvens Hule’: ”Vi kommer aldrig af med det stempel igen. Og heldigvis for det”
Offentliggjort

Hvad har det betydet for An Ivy at være med i ’Løvens Hule’?

”Jeg plejer altid at kigge på An Ivy før og efter ’Løvens Hule’. Det var en slags 2.0, vi kom i gang med. Den opmærksomhed og bevågenhed, der kom på vores brand, var noget helt andet, efter vi havde været med i programmet, fordi der var 1 mio. mennesker, som så med.

Først og fremmest så femdoblede vi omsætningen det efterfølgende år (2019, red.). Og nu er vi også et sted, hvor vi har lavet vores første ansættelse, og hele vores kollektion er blevet udvidet meget, så det ikke kun er fokuseret på slips. Vi har også satset meget på skjortedelen, og det kommer vi også til at udvide endnu mere over det næste år. Der er sket helt vanvittig meget for os – blandt andet på grund af ’Løvens Hule’."

Hvordan mærkede I til effekten den første tid?

”Den aften, vi var på i fjernsynet, og dagen efter var helt vanvittig. Der eksploderede vores hjemmeside med besøgende, og vi lavede ikke andet end at pakke ordre. Generelt var måneden efter også rigtig god. Derfra var det helt et nyt game for os, fordi vi skulle ud at præstere på en anden måde i forhold til forventninger og selvfølgelig fastholde momentum.

Det åbnede selvfølgelig også nogle døre i forhold til butikker, der fik øjnene op for os, og medier, der fik lyst til at skrive om os, hvilket alt sammen var med til at booste vores brand.”

Hvilke overvejelser havde I inden, at I tilmeldte jer?

”Vi stod et sted, hvor vi skulle gøre et eller andet for at løfte virksomheden til det næste niveau. Vi havde længe diskuteret, om vi skulle ud at rejse nogle penge til projektet, og så opstod muligheden for ’Løvens Hule’. Vi overvejede selvfølgelig: ’Hvad nu, hvis vi ikke får pengene?’ Man har jo heller ikke styring af klipningen, men vi kom frem til, at hvis vi gik all-in i forberedelsen og blev endnu mere nørdede på vores egen virksomhed, der er jo heller ingen andre, der ved mere om vores virksomhed end os selv, og så længe vi var realistiske og kendte til vores styrker og svage sider, så ville det blive en god oplevelse.”

I var ikke nervøse for at gå ind i et kommercielt foretagende?

”Jo, helt klart. Først og fremmest så blotter du dig selv fuldstændig, når du medvirker i sådan et tv-program, og om man er klar til det, skal man selvfølgelig gøre sig af overvejelse inden. Så vi var selvfølgelig mest spændte på udfaldet derinde, og hvordan vi performede.

Men samtidig er det en unik mulighed for at fortælle om dit brand og din vision til et bredt publikum. Den markedsføring og det boost, det kan give et brand, tror jeg ikke, at du kan finde andre steder i Danmark på samme måde.”

Hvordan har I det med det stempel, som en medvirken i et underholdningsprogram også medfører?

”Vi vil nok altid have ’Løvens Hule’-stemplet på os. Og heldigvis for det. Fordi det er et af de tv-programmer, hvor der er en seriøsitet og oprigtighed forbundet med det, så det er 100 procent et positivt stempel, er min opfattelse. Det er også en god ting, at det hænger ved, fordi der er denne historie, som man kan fortælle til sin slutkunde og butikkerne derude. Det er et program, som alle kender til og kan relatere til.”

Hvorfor er Jesper Buch trådt ud af bestyrelsen for nylig?

”Det handler om, at virksomheden ikke har en størrelse lige nu, hvor det er nødvendigt med en formel bestyrelse. Jesper Buch investerede på vegne af Guerrilla Capital, hvor de er fem mand bag ved, så i virkeligheden fungerer de mere som et advisory board. Han er stadig et lige så stort aktivt i An Ivy, har den samme andel, og vi bruger ham stadig lige så meget, som vi gjorde før. Så det kommer ikke til at få nogen indflydelse på virksomheden, at han er ikke med i bestyrelsen længere.”

Hvordan går det med ambitionen om at komme ind på det udenlandske marked?

”Vi havde store ambitioner om at åbne op i England. Man kan sige, at vi stadig er et lille team, og vi har brugt meget krudt på at udvikle vores eget koncept i Danmark og teste af, hvad der fungerer og ikke fungerer. Pengene var sat af til at skulle prøve at tappe ind i ét land, og vi havde England og i særdeleshed London som en god reference.

Men så kom corona, og det har ændret hele måden, vi går klædt på. Og ovenikøbet kom Brexit også, hvilket satte en stopper for hele udlandsdrømmen for en kort stund. Vi har brugt hele 2020 til at blive endnu bedre i Danmark og egentlig også på at bygge en hel del videre på vores koncept.

Og nu står vi i virkeligheden her i foråret og skal sætte ind i udlandet. Som højst sandsynligt ikke bliver England alligevel, men nogle andre lande. Hele corona har skudt planerne en smule, men for os har det måske haft en positiv effekt, fordi vi nu står med et koncept, der er endnu stærkere til at satse på udlandet.”

Hvordan har corona ellers påvirket jer?

”Vi mærkede allerede til konsekvenserne tidligt i forløbet. Vi har både produktion i Kina, Portugal og Italien, og det er tre af de lande, som har været allerhårdest ramt. Så på selve produktionsdelen har det givet en del udfordringer, men heldigvis er vi kommet hæderligt igennem det. Vores koncept er som sådan ikke bygget op på faste sæsoner, så det har ikke ramt os så meget, som jeg forestiller mig, det har måske har gjort med andre brands.

Det er klart på selve salgsdelen, så har corona påvirket hele måden, vi går klædt på. Inden corona var min opfattelse ellers i det internationale modebillede, at formal wear ville begynde at vinde mere indpas igen, men lockdown har bare sat gang i hele sweatpants-bølgen. Så det har givet nogle udfordringer i forhold til at sælge slips og hele dette suited univers. Folk har været sendt hjem fra kontoret, og der har heller ikke været nogen begivenheder at tage slips på til, og der må jeg også være ærlig at erkende, at slips for den danske mand stadig er meget bundet op på kontoruniformen, et bryllup eller en andet festlig begivenhed.

For at kunne holde gang i væksten, har vi også tappet endnu mere ind i skjorteuniverset og har udvidet vores portefølje af accessoires, så det ikke kun består af slips. Vi har også i 2020 satset på at etablere collabs med nogle brands og mennesker, der er kernen af det look, vi godt kan lide. Og der fik vi fx et samarbejde om en kollektion med Sergei og Erik Sviatchenko (Close Up And Private, red.), som jeg er meget stolt af, op at køre, og det har også været med til at løfte vores brand og kendskabet til det. Det har hele tiden været vores plan at udvide portefølen, men corona har gjort, at vi har skubbet hårdere og hurtigere på i den retning.

Hvad har det betydet for jeres omsætning?

"Vi har igen i 2020 haft en stigning i omsætningen, men det er klart, at der har været nogle parametre udefra, der har gjort, at vi ikke har vækstet lige så meget, som vi havde ambitioner om. Det går dog stadigvæk i den rigtige retning og i takt med at verden langsomt åbner op igen, er jeg sikker på, at det også ville have en afsmittende effekt på vores omsætning – og måden vi går klædt.”