”Jeg er opdraget til at stå på egne ben, men jeg har efterhånden lært, at mange arbejder anderledes end mig”
På blot tre år har 34-årige Philip Hulgaard ikke blot skabt en af de mest populære oaser i København med sit bryggeri Åben i den grønne del af Kødbyen, men også en virksomhed, der tæller over 70 ansatte. Sidste år kunne han så også skrive festivalarrangør på sin liste, da han lancerede festivalen O Days. Her fortæller han om en overraskende betydningsfuld frokostordning og den næste store fejring, der ligger lige om hjørnet.
”Hvorvidt at alle i virksomheden har det godt. Det betyder meget for mig, at jeg ved, at vores medarbejdere er glade og motiverede i deres arbejde. Sidste år, da vi afviklede O Days (dengang hed den O / Day Fest) første gang, endte det med at være samtidig med, at vi byggede vores bryggeri Åben i Kødbyen. Det var en hård og krævende tid for hele teamet, og personligt førte det til mange søvnløse nætter. Men heldigvis er der meget mere ro i maven i år, for vi har prøvet det før, og bryggeriet kører, som det skal.”
Annonse
Hvornår står du op?
”Jeg er A-menneske og elsker at stå tidligt op. Jeg vågner typisk af mig selv, før fuglene begynder at kvidre. Jeg kan få helt stress, hvis jeg vågner for sent. De stille morgener, der starter med en varm kop kaffe og jazz eller klassisk musik på anlægget, er helt afgørende for, hvordan resten af dagen går.”
Hvad spiser du til frokost?
”Vi er blevet så etablerede nu, at vi har fået en frokostordning, så hvad end, der bliver serveret der. Det kan lyde som en basal ting, men for mig har det været en ret symbolsk milepæl. Det symboliserer på en eller anden måde, at vi er blevet en ’voksen’ virksomhed.”
Annonse
Hvad var din skærmtid på din telefon i sidste uge?
”Det var fire timer og syv minutter om dagen, hvilket jo er sindssygt lang tid. Min mobil er en forlængelse af mig selv, og jeg arbejder ofte på den. Jeg har dog slået alle notifikationer fra – undtagen opkald og kalendernotifikationer – så jeg ikke føler mig forstyrret hele tiden. Sidste år mistede jeg min telefon til Distortion, og de efterfølgende dage var jeg på Heartland. Det var ret befriende at slippe for at være konstant på, men nogle gange er det nødvendigt. Og så spiller jeg også bridge på telefonen, når jeg skal slappe af. Det går der også lidt tid med.”
Hvordan fejrede du sidst en succes?
”Vi har nogle store flasker champagner i køleskabet på kontoret, der hives frem, når noget skal fejres. 2022 var uden tvivl et hårdt år med opstart af både Åben i Kødbyen og O Days, men vi har heldigvis haft en del at fejre de sidste par måneder. Jeg ser virkelig frem til, at jeg om et par uger kan fejre min 35-års fødselsdag på O Days om fredagen. Det giver selvfølgelig anledning til en stor fejring, hvor jeg holder en langbordsmiddag ude på pladsen med gode venner, folk fra branchen og så videre. Det bliver virkelig fedt.”
Hvad er din dårligste, arbejdsrelaterede vane?
”Jeg træffer ind imellem forhastede beslutninger, og jeg kan godt blive lidt kort for hovedet, når jeg er stresset. Jeg forsøger at lade en dag gå, før jeg træffer vigtige beslutninger, så jeg lige kan sove på det. Når jeg bliver stresset, hjælper det at løbe en lang tur, indtil jeg er nede på jorden igen.”
Annonse
Hvad er dit vigtigste arbejdsredskab?
”Det er Monday.com, som er et online projektstyringsprogram. Jeg arbejder meget struktureret og organiserer alt mit arbejde der. Jeg er generelt ret dårlig til rod. Kommer du hjem til mig i Skt. Peders Stræde, ligger alt mit tøj pænt foldet sammen eller hængende nystrøget på bøjlerne. Underligt nok, så begynder jeg ofte at rydde op i stedet for at arbejde, hvis jeg bliver stresset. Det er nok min coping-mekanisme, ha ha.”
Hvornår ville du ønske, at du havde mindre ansvar?
”Det ville nok være i forbindelse med personaleansvar. Jeg er opdraget til at stå på egne ben og ‘get shit done’, men jeg har efterhånden lært, at mange arbejder anderledes end mig. Og det skal jeg lige huske engang i mellem. Men det gode gamle udtryk ’et skridt foran det andet, så kommer man på et tidspunkt i mål’ holder stadig.”
Er der nogen fordomme forbundet med at være en ung leder?
”Det er der helt sikkert. Jeg bliver ofte spurgt, om jeg kan leve af mit arbejde med Åben. Nu er vi 70+ medarbejdere, og nok 100 inden året er omme, og alle har heldigvis tag over hovedet og brød på bordet.”
Hvad er det vigtigste telefonopkald, du har lavet?
”Det må næsten være det telefonopkald, jeg fik, da vi havde vundet udbuddet på lokalerne i Kødbyen. Jeg husker det meget tydeligt. Jeg var på ferie og ude at stå på langrend i Norge med min far i uge 9 2020, da telefonen ringede, og de sagde, at vi var blevet udvalgt til at overtage lokalerne i Slagtehusgade. Jeg kan huske, at jeg prøvede at styre mit åndedræt og bare lytte. Det var en skelsættende dag for vores forretning.”