Tue Bach Petersen sælger naturvin på Vesterbro: “Vi taler jo bare om fermenteret vindruesaft. Hvor alvorligt kan det være?”

Hos naturvinbutikken Volatil taler de ikke om, at vinen smager godt til lammekød, men i stedet, at den skal nydes til en “overdrevet god robådstur” eller “petanque om natten”. Euroman har talt med den selverklærede juicepedel Tue Bach Petersen om at bryde med den prætentiøse forestilling om vin og skabe en uhøjtidelig butik med plads til de fleste.

Offentliggjort

Hvordan fik du ideen til Volatil?

“Det hele startede i 2009 i en vinklub med tre venner, hvor vi sad og skrev noter til alle mulige vine. Og her taler vi altså om konventionel vin. Sådan nogle rigtig røde bulderbasser, der bare havde fuld smæk på fad og marmelade. Det var det rene skrammel, når jeg kigger tilbage, men dengang syntes jeg bare, at det skulle smage af noget, fordi så betød det som regel også, at det var noget. Jeg har nogle forfærdelige beskrivelser af, hvad mine yndlingsvine var dengang.