Adnan Al-Adhami er konfliktsky af natur. Alligevel er det frygtløse konfronteringer, han har fået succes med

Adnan Al-Adhami er konfliktsky af natur. Alligevel er det frygtløse konfronteringer, han har fået succes med

Hvor vi andre ser historier konventionelt, vender Adnan Al-Adhami det hele på hovedet, krøller det sammen og trækker skæve streger. Resultatet er ’Adnan på tværs’; satireformatet, som både Enhedslisten og Nye Borgerlige morer sig over. Vi har talt med den 26-årige journalist om god satire, hans mest grænseoverskridente optræden, og hvordan man rammer den unge målgruppe, som alle medier desperat famler efter.

Offentliggjort

Da en presset Frank Jensen stiller sig frem på talerstolen til pressemøde d. 19. oktober 2020, er han omringet af kritiske journalister, der kigger på ham, som rovdyr betragter deres bytte, og med dybdeborende spørgsmål står de klar til at flå hans eftermæle i småstykker som følge af den sexisme-skandale, overborgmesteren befinder sig i.

Adnan Al-Adhami er P3s udsendte, og han har fundet en god placering i midten af halvcirklen omkring Frank Jensen, da han stiller sit spørgsmål:

”Har du et godt råd til Jeppe Kofod?” med hentydning til udenrigsministerens sexsag fra 2008. Der er ingen tvivl om, at det er en yderst flabet sammenligning. Med ansigtet i stive folder svarer Frank Jensen ’nej,’ og skynder sig videre.

Scenen stammer fra P3-satirevideoen ’Sexkrænkelser i Socialdemokratiet’ og er blot en af mange i satireserien ’Adnan på tværs’, som handler om 26-årige Adnan Al-Adhami, der tager ud i Danmark for at være, ja, på tværs.