Der er næsten ikke grænser for, hvad vi senmoderne typer slubrer i os af bøger, der tilbyder os et bedre i morgen. For nu at sige det, som det er, kan vi faktisk slet ikke få nok af dem. Vi er simpelthen vanvittigt interesserede i at blive klogere på, hvordan vi bryder vores dårlige vaner, hvordan vi får flere venner, hvordan vi trækker vejret rigtigt og den slags.
Mere overraskende er det måske, at vi også er vanvittigt interesserede i, hvad græske og romerske grublere fra før vores tidsregning mente om det hele. Men det er vi altså. Her lagde forfatteren Niels Overgaard sig med sin afsindigt populære ’Det hele handler ikke om dig’ for fire år siden durk i slipstrømmen på nogle af tidens andre største selvhjælpshelte, Morten Albæk og Svend Brinkmann.
Nu er Overgaard klar med en opfølger, der har fået titlen ’Mere er aldrig nok’. Hvor hans debut hovedsageligt baserede sig på de stoiske tænkere (Seneca, Marcus Aurelius osv.), strækker han denne gang tidslinjen ud i bagudgående retning, sådan at ’Mere er aldrig nok’ i høj grad også bygger på de antikke filosoffer (Sokrates, Aristoteles, Platon osv.). Og så griber den fat om et fuldstændig stille og roligt spørgsmål, der også røbes i bogens undertitel: ’Hvad antikke filosoffer ved om et lykkeligt liv’.
Da vi møder ham på forlaget Gyldendal, som udgiver ’Mere er aldrig nok’, og hvor Overgaard til daglig arbejder som medie- og kommunikationschef, begynder vi med det åbenlyse: