Nytår: De bedste cocktails

Årets sidste aften nærmer sig med hastige skridt. Men hvad skal der i nytårsglassene? En af Danmarks bedste bartendere giver her tre bud på aftenens sjusser. Kasper Riewe Henriksen, der har dystet mod eliten af bartendere i Diageo World Class og er tidligere bartender på Ruby, giver her sit bud på tre favoritcocktails, alle kan lave.

De bedste cocktails til nytårsaften
Offentliggjort

1 drink

Total:5 minutter

Ingredienser

French 75

  • 2 cl. Tanqueray Ten
  • 1 cl. friskpresset citronjuice
  • 0,5 cl. sukkersirup. (1,75 dele sukker opløst i 1 del vand)

Sailor's coffee

  • 4 cl. Ron Zacapa 23
  • 2 cl. Heering Coffee
  • 1 cl. kondenseret mælk (mælk indkogt med sukker)

Whiskey toddy

  • 6 cl. Johnnie Walker Black Label
  • 2 cl. friskpresset citron
  • 9 cl. varm Ginger Beer
  • 2 tsk. honning
  • 2 skiver ingefær
  • 1 drys kanel

French 75

  1. Alle ingredienser på nær champagnen shakes med is og sies op i et champagneglas uden is.
  2. Drinken toppes med en tør champagne og pyntes med citronskal og et kirsebær. 

Sailors Coffee

  1. Den kondenserede mælk røres i de to øvrige produkter, så denne opløses.
  2. Herefter shakes det hele med is og sies op i en lille kaffekop eller cocktailglas uden is.
  3. Til slut rives lidt muskat over cocktailen.

Whisky Toddy

  1. Stød ingefæren i bunden af glasset og tilsæt alle ingredienser undtagen whisky.
  2. Omrør til honningen er opløst og si drinken over i et varmt glas med whisky.
  3. Pynt cocktailen med en appelsinskive med nelliker og en kanelstang.

5 gode råd, når du selv skal i gang

  1. Sørg altid for at have rigeligt is. Tænk is som en ingrediens. Is holder is koldt, så spar ikke på den.
  2. Vælg 1-3 cocktails og lav dem ordentligt. Forsøget på at lave for mange forskellige derhjemme ender som regel med, at ingen bliver lavet.
  3. Bedre råvarer giver bedre cocktails.
  4. Det er ofte nemmere, billigere og bedre at lave tingene selv frem for at købe premixede produkter.
  5. Hold det simpelt.