Kan man lave sjov med fertilitetsbehandling? ”Svære emner bliver tålelige, når du serverer dem med lethed”

I den nye danske Netflix-serie ’Skruk’ bruger instruktør Nikolaj Feifer komikken som greb til at fortælle om noget så sårbart som fertilitetsbehandling.

Dansk instruktør står bag ny Netflix-serie om fertilitetsbehandling: ”Svære emner bliver tålelige, når du serverer dem med lethed”
Offentliggjort

Nikolaj Feifer står bag den nye danske Netflix-serie ’Skruk’, som er løst baseret på hans egne erfaringer med fertilitetsbehandling. I serien opdager fertilitetslægen Nana (Josephine Park), at hun har et halvt år til at blive gravid, inden æggestokkene lukker i. Men skal hun finde sammen med ekskæresten, tage en tur i byen eller kigge forbi sædbanken?

Hvert 10. danske barn kommer i dag til verden efter fertilitetsbehandling. ’Skruk’ tager altså med andre ord et samfundsrelevant emne og behandler det med komediens tone. Lige netop det har været vigtigt for serieskaber Nikolaj Feifer.

Hvorfor har du lavet ’Skruk’?

”Min datter på tre år kom til verden via fertilitetsbehandling. Det var både en sjov og hård proces fyldt med håb og frygt. Der ligger store følelser bag det tabu, at man skal have hjælp til at reproducere sig. Jeg har talt med mange, der ikke føler sig hele, når deres liv fyldes med laboranter. Det er knapt så romantisk.”