Ugens kulturanbefaling: En bog om hemmelighederne i New Yorks high society, Berlins bedste bager og en udstilling, du ikke må gå glip af
Det kan være uoverskueligt at navigere i alle de kulturtilbud, der findes, hvad enten det er udstillinger, restauranter eller tv-serier. Derfor giver Euroman-redaktionen hver uge anbefalinger til, hvad du kan se, læse, lytte, opleve og spise. Denne gang er det moderedaktør Kenneth Pihl Nissen, som guider til gode ting, du kan bruge de næste dage på.
Foto: Getty Images Truman Capote danser med Marilyn Monroe i New York i 1955.
Allerede før sine døtres fødsel havde Richard Williams skrevet et 78 siders manifest om, hvordan han ville opdrage Serena og Venus Williams til at blive tennissportens næste megastjerner. Filmen ’King Richard’ handler om Richard Williams (mesterligt spillet af Will Smith) kamp for at bringe de to piger til tops. Den er baseret på Richard Williams autobiografi, og Serena og Venus er begge executive producers på filmen.
Oplev: 'Unintended Beauty' af Alastair Philip Wiper
Jeg kan kun anbefale, at man besøger udstillingen 'Unintended Beauty' af Alastair Philip Wiper, som lige nu kan ses i Kvadrats showroom i Nordhavn. Fotografen Alastair Wiper er fremragende til at fange det smukke i industrielle og videnskabelige miljøer, hvor funktionalitet ellers er konge. Han gør mesterligt brug af farve, billedkomposition og humor i sine billeder.
Udstillingen kan opleves hverdage fra 9-16 på Klubiensvej 22 på Nordhavn til den 31. januar 2022.
Læs: ’Capote’s Women’ af Laurence Leamer
Truman Capote er nok bedst kendt som forfatteren bag klassikerne ’Breakfast At Tiffany’s’ og ’In Cold Blood’. I bogen ’Capote’s Women’ dykker forfatter Laurence Leamer ned i tiden efter Capotes bestsellers, hvor han levede livet i det amerikanske high society, omgivet af kvinder med efternavne som Agnelli, Chuchill og Vanderbilt. I disse år rodfæstede der sig langsomt en idé i Capote, nemlig at de historier og skandaler, som hans ultrarige veninder betroede til ham, skulle danne grundlag for hans hovedværk, som han kaldte ’Answered Prayers’. Men da han udgav dele af værket, gik det slet ikke, som han havde forventet.
Oprindeligt var ’Dansk Dokumentarisme’ et nyhedsbrev startet af de to fotografer Emil Ryge og Sigrid Nygaard, men siden har de to skabere også lanceret en podcast om fotografisk dokumentarisme. I hver episode af podcasten snakker de om et nyt emne, fotograf eller specifikt billede. Selvom fotografiet i sig selv jo er et ret visuelt medie, fungerer emnet faktisk rigtig godt på lyd. Indtil videre er der 13 episoder ude, og indholdet er fremragende.
Næste gang du befinder dig i den tyske hovedstad, må du ikke snyde dig selv for et besøg hos bageriet Albatross. Der er altid kø udenfor, men med god grund, for de serverer nemlig Berlins bedste surdejsbrød, franske bagværk og kaffe. Prøv deres Queen A, som er en crossaintdej, der er karamelliseret med sukker og salt.