Ugens kulturanbefaling: Nas, divisionsfodbold og fragilité

Det kan være uoverskueligt at navigere i alle de kulturtilbud, der findes, hvad enten det er udstillinger, restauranter eller tv-serier. Derfor vil Euroman-redaktionen hver mandag give dig anbefalinger til, hvad du kan se, læse, lytte, opleve og spise i løbet af den kommende uge. Journalist Magnus Kraft guider dig til en uge i kulturens tegn, der vil bekomme høj som lav vel.

Ugens kulturanbefaling: Nas, divisionsfodbold og fragilité
Offentliggjort

Se:

Forrige uge var jeg med fire venner i Bologna, og det var hyggeligt, men kender I det, når et helt selskab passioneret diskuterer en film, man ikke har set? Så sidder man der, helt afvæbnet, og har kun anerkendende nik at bidrage med. Sådan var den tur meget, for Paolo Sorrentinos ’La Grande Bellezza’ var bare helt fantastisk, var der stor enighed om, og man får virkelig lyst til at tage til Italien, når man ser den. Med dybe sår i min kulturelle stolthed tog jeg hjem og så filmen, hvor forfatteren Jeb Gambardella tager et drastisk opgør med sin dekadente og elitære omgangskreds. Samme dag bookede min kæreste og jeg flybilletter til Rom, så en eller anden effekt har ’La Grande Bellezza’ da haft.

Læs:

Jeg tror aldrig, jeg har læst en bog to gange, men nu er jeg gået i gang med at genlæse Haruki Murakamis ’Kafka på stranden’. I gymnasiet brugte jeg de mange timer i S-tog på at tygge mig igennem fortællingen om unge og kejtede Kafka Tamura, der løber hjemmefra og hurtigt ældes i et svært paranomalt japansk samfund. Kattene kan tale, og Kafka indleder seksuelle relationer til kvinder, der måske-måske ikke er hans mor eller søster. Sproget er nærmest infantilt, og selvom romanen umiddelbart føles lidt anderledes at læse med fuldt udvoksede pandelapper, er Murakamis magiske realisme værd at genbesøge.