Man ser tit rejsende sidde med en stor fadøl i lufthavnen. Hvorfor tror du, at man har lyst til at skyde ferien i gang på den måde?
”Mange bliver per automatik stressede eller nervøse, så snart de sætter foden i lufthavnen: Har man nu husket sit pas? Kommer man helskindet igennem sikkerhedskontrollen? Er alle i godt humør? Når man er kommet godt igennem alle de forhindringer, og man slår sig ned med en øl, så begynder roen at sænke sig, og man kan for alvor tage hul på ferien.”
Hvornår kommer dagens første ølbestilling?
”Vi åbner klokken syv, og der er ofte folk, der stikker hovedet ind og spørger, om vi har åbent. Det er ligegyldigt, om klokken er syv om morgenen eller 23 om aftenen, folk vil bare gerne have øl. Mange føler, at alting er tilladt i en lufthavn, og man kan sagtens drikke en øl og en Jägermeister fra morgenstunden.”
Det er noget af et sæt … Er der en bestemt type rejsende, der kommer ind og bestiller det til morgenmad?
”Jeg må nok indrømme, at det er mine landsmænd fra Sverige. Lige så snart, jeg spotter svenskere i baren, så ved jeg, at de vil have en Gulddame og en Jägermeister, og det er uanset tidspunkt på døgnet.”
Har du nogensinde oplevet, at der var nogen, der missede flyet, fordi de havde fået en fadøl eller to for meget?
”Det sker meget sjældent. Vi har ret godt styr på, hvornår flyene går, så hvis vi fx kan se et selskab i godt humør, der tydeligvis skal afsted til England for at se fodbold, minder vi dem lige om, at gaten lukker om 20 minutter. Så kan de nå at drikke ud. Hvis vi har en gæst, som måske har fået en smule for meget at drikke, så siger vi stille og roligt, at de skal huske, at de skal med flyveren om lidt.”
Er det kun ved afrejse, at det er populært med en øl? Eller kommer folk tilbage på hjemrejsen?
”Det er for de meste kun dem, der er rigtig rutinerede i en lufthavn, der kommer hos os på hjemrejsen. De ved, at de alligevel skal stå og vente ved bagagebåndet i en halv time, og så kan de lige så godt vente i baren med en øl i stedet.”