Hvad spiser du til dine søndagsrøræg? Caviar og trøffel, hvis du er Wassim Hallal

En god start på morgenen er guld værd. Her fortæller Wassim Hallal, chefkok og ejer af Michelin-restauranten Frederikshøj i Aarhus, om sin faste morgenrutine.

Hvad spiser du til dine søndagsrøræg? Caviar og trøffel, hvis du er Wassim Hallal
Offentliggjort

JEG STÅR STORT set altid op klokken 6. Det har jeg gjort, lige siden jeg fik børn. Jeg er kommet til et stadie, hvor jeg egentlig synes, det er pissehamrende irriterende tidligt, og jeg ville gerne rykke det til klokken ni. Men mine børn skal jo i skole, og jeg ser dem ikke om eftermiddagen og om aftenen, så jeg må stå op og have en hyggelig morgenrutine sammen med dem. Det besluttede jeg mig for for mange år siden.

ANDRE DAGE KAN jeg godt finde på at stå op klokken 5.30 og cykle en time i motionscentret, før børnene står op. Så børster jeg tænder, kommer til mig selv, og så vækker jeg børnene. De får lidt morgenmad og noget kaffe, og så går de i skole. De er blevet så store, at de som regel laver mad selv, men hvis der skal laves pandekager eller nogle mere avancerede ting, så gør jeg det. Selv snupper jeg typisk en banan og en kop kaffe.

MIN MORGENMAD, de dage, hvor jeg skal ud at træne, er typisk bare en form for bar eller en skive rugbrød med banan på de dage. Jeg træner fire gange om ugen. Lige nu foregår det hele indendørs, og så gør jeg det tidligt om morgenen. Andre gange kan jeg cykle tre timer udendørs og bare være i mine egne tanker.

JEG HAR DET samme tøj på hver dag. Jeg har hundredvis af den samme polo og 10-20 af de samme par bukser. Alt har den samme farve: en mørkeblå Rapha-buks og en polo, jeg selv fik designet for mange år siden, og som jeg så fik lavet sindssygt mange af, og som nu fylder mine skabe helt ud. Det er det eneste, jeg går i. De ligger over alt. Men altså, de sidder skidegodt på mig. De er meget elegante. Om natten har jeg bare undertøj på.

HVIS JEG HAR en weekendmorgen, hvor der er god tid, og jeg skal kæle lidt ekstra om min familie, laver jeg måske en havregrød med nogle forskellige bær og frugt. Det kan jeg godt lide. Måske med lidt chokolade på toppen.

OM SØNDAGEN, hvis mine børn har lyst til det, får jeg lidt laks hjem og laver en lille omelet eller røræg med lidt caviar og en smule trøffel på toppen.

JEG HAR EN arbejdsuge, hvor der er masser af larm, så at sidde i ro og mag og høre lidt P5 i radioen, mens jeg spiser røræg med caviar på, drikker en kop kaffe og en friskpresset appelsinmost, det kan jeg altså godt lide. For mig er en søndag ikke bare en søndag. Det er jo min fridag, for fanden. Så jeg har altid en dåse caviar liggende i køleskabet. Det har jeg sgu.