Lev som en adelig: Historiske genstande fra Valdemars Slot til salg på auktion

Der er gode nyheder til luksuskrejlerne. Det sydfynske slot Valdemars Slot sælger ud af inventaret, hvor der i september vil være mulighed for at lave historiske røverkøb.

Lev som en adelig: Historiske genstande fra Valdemars Slot til salg på auktion
Offentliggjort

Euroman er gennem mange år blevet forbundet med en særlig forkærlighed for dyre genstande og eksklusive produkter. Derfor er det nærmest også en pligt og en form for Euroman’sk public service at kunne berette om en helt særlig auktion, der finder sted den 21. september.

For der bliver i særdeleshed mulighed for at leve som en greve og mærke frynsegoderne fra 1700-1800-tallets overklasseliv, når Bruun Rasmussens Kunstauktioner åbner for salget af 91 genstande fra det historiske Valdemars Slot på Sydfyn, der blandt andet også har huset Caroline Fleming. Her være mulighed for at kunne erhverve sig alt lige fra kunstgenstande til arvesølv til møbler og inventar fra det 17. og 18. århundrede.

Genstandene er blevet samlet ind gennem generationer siden 1644, hvor grev Valdemar Christian fik foræreret slottet af Christian den 4. Siden da har selskabet bag Valdemars Slot været igennem økonomiske kriser og ejermæssige stridigheder, som nu i sidste ende har resulteret i, at slotsinventaret kan blive allemandseje. Hvis man vel at mærke er villig til at punge ud.

Vi har samlet et lille udpluk af gode kup man blandt andet kan gøre sig, hvis ejerlejligheden på Frederiksberg eller koncepthuset i Grindsted trænger til en aristokratisk overhaling:

En globus lavet af Anders Åkeman fra 1778. Perfekt til at have stående i hjørnet af stuen, og perfekt til dem, der lovpriser den neutrale, men selvbevidste kvalitetsindretning. Vurderet til 80.000–100.000 kroner.

Et sortmalet fransk kabinetskab af ibenholt fra det 19. århundrede. I en sort og neutral farve kan den blende ind i de fleste rum, mens de håndskårne figurscenerier på skabets front sender et originalt og overlegent signal til alle, der entrerer rummet. Med tanke på hvad et teaktræsmøbel går for på Den Blå Avis, vil det her nærmest kunne betegnes som et røverkøb. Vurderet til 15.000–25.000 kroner.

To 58 centimeter lange salutkanoner i bronze. Det kan muligvis være lidt af en opgave at få et par kanoner til at blende ind i de fleste danske hjem. Men mærker vi alle godt efter, er der en uvurderlig signalværdi i at have slotskanoner stående i hyblen. Vurderet til 30.000–35.000 kroner.

Maleriet ’Fantasilandskab’ af Pieter van der Hulst IV fra 1694 i målene 190×208. Hvis du er træt af se på dit solafblegede print af 'Frokost på toppen af en skyskraber' eller synes, at det Hornsleth-maleri, du købte for nyligt, ikke passer ind på den pastelfarvede væg, er det her en ideel mulighed for at ryste posen. Vi tør næsten garantere dig for, at du vil være den eneste på vejen med et Pieter van der Hulst IV-maleri på væggen. Vurderet til 200.000–250.000 kroner.

Sølvbestik fra graveret med våbenskjoldet for slægten Juel-Brockdorff fra tidligst 1812. Til de dage, hvor Raadvad-bestikket fra Imerco bare ikke er nok. Vurderet til 60.000–80.000 kroner.

Franske Louis XVI’s kaminur med bronzebeslag fra slutningen af det 18. århundrede. At lave uret som en accessory taler på mange måder ind i den indretningsmæssige nipstid, vi befinder os i. Vi kan kun forestille os, at den med sit majestætiske ydre vil stå og pryde i de fleste stuer rundt i det ganske land. Vurderet til 15.000–20.000 kroner.

Alle de 91 slotsgenstande, der er på auktion, kan findes her.