Tilbage til det simple: Denne olivenolie smager forrygende med et friskbagt brød til

Tilbage til det simple: Denne olivenolie smager forrygende med et friskbagt brød til
Offentliggjort

Forestil dig, at du sidder foran din udkårne med et glas vin i hånden.

Din mave knurrer en smule. Du har revet et mundret stykke brød af som appetikvækker, inden middagen for alvor begynder.

Du dypper brødet i den gyldne olivenolie, der er hældt ud på en lille tallerken foran dig, inden det rammer tungen. Forventningens glæde er stor, men skuffelsen indfinder sig straks, da en bitter eftersmag lægger sig som en tyngdedyne i din mund, som desuden efterlades klæbrig af den fedtede hinde, som olien har dannet i din gane.

Ellers tak, vi lader maven rumle videre.

Dårlig olivenolie støder man på alle vegne, og det er livet slet og ret for kort til. Derfor er vores bud, at du i stedet sætter kursen mod den ægte vare – frisk, ufortyndet, økologisk olivenolie. Den finder du fx hos Olivier & Co på Frederiksberg eller i Torvehallerne i København eller ved at besøge deres hjemmeside. Delikatesseforretningen har nogle af verdens bedste olivenolier på hylderne i deres Grand Cru-serie; de allermest velsmagende olier fra hver høst.

Vi går med denne Dievole fra Toscana. Allerede når man trækker proppen af første gang og dufter til det let lysegrønne indhold, bliver man overrumplet af indtryk. Forrygende! Dyp et stykke kridhvidt brød med sej skorpe i olien … og så vil du hverken savne surdej eller pisket smør.

Dievole ekstra jomfruolivenolie til 389 kr. for 500 ml. på oliviersogco.dk eller i butikkerne på Gammel Kongevej 85 og i Torvehallerne i København.