Sådan laver du den bedste filterkaffe

Filterkaffen er en yndet prygelknabe for de finkulturelle, der for længst har deklareret den som værende for proletariatet og dem uden smag i livet. Men sådan behøver det ikke være længere. Sebastian Quistorff, der er medejer af Prolog Coffee, viser sit yndlingsudstyr frem og guider her i ti skridt til, hvordan man får styr på bryggekunsten, så filterkaffen fremover vækker glæde og begejstring.

Sådan laver du den bedste filterkaffe
Offentliggjort

Den rimer måske mest af alt på institutionskaffe og er for mange forbundet med smagen af hengemt aske, du kører ned i kadaveret på en Monarch i Karlslunde. ”Ej, den er bitter,” udbryder du, mens du ligner en, der har fået citron i øjet. Ja, filterkaffen har mildest talt et blakket ry.

Efter dens opfindelse i Tyskland i 1908 af Melitta Bentz, der kom på idéen ved at bruge et stykke af sin søns klæde som filter, blev filterkaffen hurtigt populær for den simple og tjeppe måde at brygge en kop sort guld på. Cateringindustrien var dog ikke sen til også at opdage dens genialiteter, og filterkaffen blev siden den foretrukne, når der skulle laves store mængder kaffe. Det gik dog ud over både kvaliteten og dens omdømme. Det sorte guld blev hurtigt forvandlet til en slags tjære, og på diverse kaffebarer Danmark over er filterkaffen gennem årene blevet brandet som det billige alternativ til espresso og de mere mælkebaserede kaffetyper.