Danmarks største østersmand: ”Prinsgemalen købte altid to fustager. En til at spise med det samme, og en han kunne dele med dronningen”

Danmarks største østersmand: ”Prinsgemalen købte altid to fustager. En til at spise med det samme, og en han kunne dele med dronningen”

Den 25-årige iværksætter og ejer af Venø Seafood, Kristian Borbjerggaard, fortæller her om at lære sig selv at elske havets frugter, at indtage østers i massevis med Prins Henrik og om de rester, han altid ender med at spise til nytår.

Offentliggjort

Har du altid elsket østers?

”Jeg kommer fra Limfjorden af, og min fars familie er fra Venø. Vi har altid sejlet og fisket hummere i fritiden, så jeg har altid haft et stort kendskab til fjorden, men det betyder ikke, at jeg har været den store fiske- eller skaldyrsspiser – tværtimod har jeg mere været til kød. Jeg fik serveret min første østers som 12-årig, og jeg kunne ikke fordrage det.

Op gennem teenageårene fik jeg det også flere gange, men det var aldrig noget, som jeg rigtig brød mig om. Det er først kommet senere, hvor jeg har lært mig selv at spise og nyde det. Nu spiser jeg østers jævnligt og kan rigtig godt lide det, og i dag kan jeg tydeligt smage forskel på en fransk og en dansk østers.”

Hvorfor kastede du dig ud i at stifte Venø Seafood?