Jesper Buch ejer en af de største kasser på Frederiksberg

Iværksætteren og mangemillionæren Jesper Buch har i årevis været drevet af et ønske om at vinde rigdom og kvinder – og om blive en bedre mand end sin far, der drak sig ihjel. Det fortæller Jesper Buch, bedst kendt som skaberen af Just Eat og kongen af programmet ’Løvens hule’, til Jonas Langvad Nilsson og Rasmus Elmelund i det nye nummer af Euroman. Her bringer vi et uddrag.

Jesper Buch ejer det største hus på Frederiksberg
Offentliggjort

Rettelse:

I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at Jesper Buch ejer det største hus på Frederiksberg. Vi er blevet kontaktet af en skarp læser, der påpeger, at to andre boliger på Frederiksberg, på henholdsvis Amalievej 2 og 12, er større målt i BBR end Buchs hus. Også hvis man inkluderer kælderens størrelse. Derfor er oplysningen i artiklen nu korrigeret.

Fra 2008 og 10 år frem residerede Jesper Buch i sit store, skandinavisk indrettede hus på Costa del Sol, hvorfra han var business angel – en velhaver, der investerede sine penge i nye, lovende iværksættere.

Dengang drømte han om et slot eller et palæ, når han kom tilbage til Danmark, og hans hus på Dalgas Boulevard på Frederiksberg, som han købte for et par år siden, er faktisk et palæ. Det er den officielle betegnelse for boligen, der har swimmingpool i baghaven, vinkælder og et så højt antal af badeværelser, at det ikke rigtigt kan betale sig at tælle efter. Palæet er af den slags, som filmindustrien låner, når kulisserne skal skrige ægte rigdom. Det var Casper Christensens hjem i ’Klovn’, og det er her, at Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm har adresse i ’Den Korte Radioavis’.

Huset er en besynderlig blanding af topmoderne og konservativt. Selv om Jesper Buch har renoveret en del, har det været vigtigt for ham at bevare de oprindelige gulve fra 1903. I spisestuen hænger malerier af hele kongerækken. I opholdsstuen troner et stort, kunstigt næsehornshoved og et lige så stort tv. Der er også en del legetøj i stuen, efterladenskaber fra hans børn, og på bogreolen står Henrik Pontoppidans klassiker, ’Lykke-Per’, som er en gave fra mediechefen Per Mikael Jensen. Buchs ekskæreste har sagt, at der er klare paralleller mellem ham, altså Buch, og romanens hovedperson, Peter Andreas Sidenius, der flyttede fra land til by for at bevise sit værd, men det afviser Jesper Buch med ordene:

”Lykke-Per formår jo ikke at eksekvere, han har det hele i munden.”

Palæets imposante lysekroner er hentet hjem fra et slot i Frankrig, og 15 enheder fra Sonos sørger for, at musikken spiller i stort set alle rum. Musikken er en autogenereret Spotify-playliste med meditationsmusik, som hver morgen klokken 6.45 går i gang og vækker ham og hans tre børn, når de bor her hver anden uge. Jesper Buch vil nødigt undvære sin morgenrutine med børnene:

”Vi hygger os. Vi har en rytme, som er vigtig – både for mig og mine børn. Og jeg har min søde housekeeper. Hun hedder Joy, det står i hendes pas, så det er ikke noget, jeg har sagt, at hun skal hedde. Skidesød filippinsk pige, som hjælper til omkring børnene – ikke med børnene. Det er pragtfuldt. Før i tiden fik ungerne lov til at sidde med deres iPads, men ikke længere. Nu står vi op om morgenen og taler sammen.”

Kongerækken hænger der, fordi Jesper Buch er royalist. Han er stolt over at have vundet prisen som Årets Koldingborger 2016, men hans største drøm er en dag at modtage Dannebrogsordenen. Når Dronningen siger ”Gud bevare Danmark” nytårsaften, får han tårer i øjnene.

Du kan læse hele interviewet med Jesper Buch i det nye nummer af Euroman. Magasinet er hos abonnenter fra i dag og i butikkerne på torsdag. Du kan blive abonnent her.

Foside.jpg