Ulla er 48 år og privatdetektiv: ”Folk tror, at sager om utroskab er størstedelen af vores arbejde”
At være privatdetektiv er et job, der rejser flere spørgsmål end svar. Hvordan bliver man overhovedet privatdetektiv? Og består opgaverne af andet end at afsløre utroskab? Vi har talt med 48-årige Ulla Vang Christensen, der i mere end 12 år har levet af at opklare mysterier for private kunder.
DER FINDES POKERFJÆSET, det mimikløse, uigennemskuelige ansigt, nogle af os evner at iføre os, når vi skal bluffe os til favorable goder i både kortspil og livet. Og så findes der det udefinerbare drag om munden, du smider på, når du med din cykel bliver opdaget i at snuse rundt på en øde grund en mørk aften et sted i Danmark – hvor du tilmed bliver konfronteret af en mand, der har ligget på lur og lettere oprevet afkræver dig på en forklaring på, hvorfor du er kommet forbi netop hans adresse for anden gang på én dag.
Ulla Vang Christensen, 48 år, husker hverken sin mimik eller sit ansigtsudtryk, da hun blev opdaget. Men en privatdetektiv kan ikke gå i panik.
Hun skulle finde og overvåge en skyldner for en kunde, som ifølge hendes oplysninger opholdt sig på den øde grund. Flere gange var hun og hendes kollega kørt forbi adressen uden at se noget, der var værd at notere. Men mistanken om, at personen befandt sig der, skulle afdækkes, så for at sløre motivet for sin færden, var hun hoppet på en cykel og kørt derud for at se, om der var lys, post i postkassen og andre indicier, der skulle vidne om liv på matriklen. Denne aften blev hun opdaget og antastet, af hvem der viste sig at være skyldnerens ven.
”Mange vil nok opfatte situationen som anspændt og ubehagelig, men det handler om at nedtrappe konfliktniveauet, bevare overblikket og tale tingene ned. Jeg vidste også, at min kollega var tæt på, hvis det skulle eskalere,” siger Ulla Vang Christensen.