Ikke nok med, at der i tiden ligger et stort fokus på herreklassikerne, så passer en uldfrakke til stort set alle lejligheder, og den vil den altid hive ens outfit op på et mere velklædt niveau.
Derfor er det ikke overraskende, at stort set alle brands har lavet minimum én udgave af klassikeren dette efterår. Og det er alt fra high street-kæder som Topman og H&M over Acne Studios, Gucci og Wood Wood.
Uldfrakken er perfekt til et jakkesæt, men er mindst lige så velegnet til jeans og chelsea-boots. Man kan bære den til et outfit i samme farvenuance, eller man kan vælge at skabe kontraster mellem fx en grå frakke og mørkeblå bukser og strik.
Annonse
Overfrakken er da også langt fra et nyt bekendtskab i modebilledet.
Den første frakke blev angiveligt produceret af John Crombie, som blev født ind i en skotsk familievirksomhed, der har produceret tøj siden 1722. John Crombie oprettede i 1805 en uldmølle med målet om at lave kvalitetstøj direkte til skræddere, og i 1880’erne brød Crombie for alvor igennem med en uldfrakke med kaldenavnet ’ den russiske frakke’, da den oprindeligt var produceret til at kunne klare den sibiriske vinter.
Før det havde Crombie leveret uldfrakker til militæret under den amerikanske borgerkrig (1861-65) og til franskmændene, da Paris blev belejret af den preussiske hær i 1871. Den såkaldte ’britisk varme’ var en dobbeltradet frakke, som for første gang blev båret af britiske officerer under Første Verdenskrig.
I 1900-tallet blev overfrakken en fast del af herregarderoben, hvor den blev en favorit hos ikoner som Winston Churchill, Frank Sinatra og John F. Kennedy. Den spillede også en vigtig rolle for mænd i 1930’ernes arbejderstil, 50’ernes jakkesætsstil og 60’ernes velklædthed med rullekrave og ørkenstøvler.
Euroman.dk har her samlet 15 uldfrakker – enkelt- og dobbeltradet - i forskellige farvenuancer, længder og prislejer.