David Zilber: 'Min kæreste synes, det er trættende at blive stoppet på gaden for at få taget billeder'

David Zilber: "Min kæreste synes, det er trættende at blive stoppet på gaden for at få taget billeder"

Nogle gange handler livet om at gribe de muligheder, der falder for ens fødder. David Zilber gik fra ikke at vide, hvad han ville, til at blive en af verdens bedste til sit fag som fermenteringschef på Noma. Sebastian Himmelstrup besøger manden med den farverige stil og den syltede kål for at høre om fordelen ved at hoppe i, hvor man ikke kan bunde.

Offentliggjort

David Zilber er på Euromans liste over de 10 bedst klædte mænd i Danmark. Find hele listen og læs interviews om stil med alle de nominerede i det nye Euroman.

DER HÆNGER planter ned overalt fra de massive træspær i loftet. Der står planter i alle hjørner. Midt på gulvet. De snor sig om lamperne. Der er fire meter til loftet i det store køkken-alrum. Mindst.

Opskrifter står skrevet med sort sprittusch på aluminiumskøleskabet. Kaffen syder i den ottekantede italienske mokkakande. Bagved står to store glasbeholdere og passer sig selv med noget rødmosset kål i den ene og syltede agurker i den anden.

”Kunne du tænke dig en kop kaffe?” rumler det fra David Zilber med et stænk af morgenrust på stemmen. Han stiller to kopper frem på køkkenøen ved siden af en lille sukkulent, der står og flyder ud på bordet. En lyserød i keramik og en høj smal én i et tyndt glas. Bag mig har bogreolen indtaget hele væggen. Den er farvekoordineret – meget orange. Bøgerne er enten kogebøger eller noget om verdensrummet, antropologi og ting, jeg aldrig har hørt om.