Barons og Shaping New Tomorrow kæmper om skjortesalget: ”Jeg synes, at vi har et bedre produkt. Vi har jo lavet den perfekte skjorte”
Jesper Buch tilbød for første gang nogensinde et rekordhøjt beløb for virksomheden Barons i ’Løvens Hule’, men ejeren takkede nej. Siden har de begge haft rekordsalg af skjorter, men der er ingen krig imellem dem, fastholder de.
Da Jesper Buch var ung, stod der en snobbet ekspedient mellem ham og et par nye bukser. I Koldings gågade lå en modebutik, hvor ekspedienterne var alt for smarte. Den unge Jesper Buch turde i hvert fald ikke at gå ind og se på et par Levi’s. Det er svært at forestille sig, at forretningsmanden har stået og jokket sig selv over tæerne, fordi han gerne ville købe noget af nogen. Jesper Buch var selvfølgelig kun en hvalp, hvis man nu skal blive i hans egne termer, og i dag skal der nok mere til at intimidere ham end ønsket om et par nye benklæder. Gang på gang ser man ham som alfahannen med en yderst veltrænet bullshit-detektor i DR-succesen ’Løvens Hule, men alligevel er historien om den unge hvalp med halen mellem benene vigtig for, hvem Jesper Buch er som forretningsmand i dag.
Han har lovet sig selv, at han aldrig skal være medejer af en forretning, hvor nogen synes, at de er for smarte til andre mennesker. Det handler om god energi. Den så Jesper Buch i Joachim Latocha, da han stillede sig frem i ’Løvens Hule’ og ledte efter en investering i firmaet Barons.
Siden det første afsnit i den nye sæson af DR-programmet om ivrige iværksættere blev vist, har historien om Barons og Jesper Buch været svær at gå glip af.
Annonse
Jesper Buch tilbød et rekordstort beløb på 15 millioner kroner for skjortefirmaet, så det kunne blive en del af Shaping New Tomorrow, som Buch også er investor i.
Shaping New Tomorrow har også skjorter i sortimentet, og man kunne fristes til at tro, at en konflikt om det danske skjortemarked var på nippet til at opstå, da Barons takkede nej til det rekordstore tilbud fra Jesper Buch, og i stedet sagde ja til Jacob Risgaard, der investerede 750.000 kroner i Barons for at få 10% i ejerandel.
Siden afsnittet af ’Løvens Hule’ blev sendt, har der kørt kampagner for både Barons og Shaping New Tomorrow på diverse sociale medier, og man kan dermed spørge, om der er skjortekrig i det danske land?
Forelagt spørgsmålet, svarer Jesper Buch klart.
”Der er ingen krig. Det første jeg ville gøre, hvis jeg så Joachim fra Barons, det var at stikke ham en high five og sige ’fucking godt gået mand’. Jeg ønsker ham al held og lykke, og jeg synes, at han er super fed.”
Og med de ord er skjortekrigen ovre, før den overhovedet kom i gang.
Et lille skud bliver affyret alligevel.
”Og hvad jeg synes om deres skjorter?” spørger Jesper Buch sig selv.
”Det er sikkert en fin skjorte, men jeg synes, at vi har et bedre produkt. Vi har jo lavet den perfekte skjorte.”
Den anden part i den ikkeeksisterende krig har også svaret på, hvad han tænker om hele situationen.
Annonse
”Jeg har intet imod Shaping New Tomorrow. Lige nu sidder jeg i en Barons-skjorte og et par bukser fra Shaping New Tomorrow,” siger Jacob Risgaard i et telefoninterview med os.
Tøjvalget får Jesper Buch til at grine, men kun et øjeblik. Han slår med flad hånd i bordet og siger, ”det jo er det, jeg mener!”
”Jeg har heller intet imod at gå i deres skjorter. For mig er det et spørgsmål om at få så meget god energi ind i min hverdag så muligt. Man skal glemme alt det der, og så skal man bruge energien på de ægte værdier. Vær en god fyr, en god kammerat, en god partner. Lad være med at tage røven på folk, vær ærlig og hav altid empati – det er det vigtigste her i verden,” siger han og trommer lidt med fingrene i bordet.
”Man skal hive folk med op ad det bjerg på en ægte måde, og så skal man have det sjovt. Så mange dage er man her heller ikke, og vi bruger rigtig meget tid på vores arbejde – det skal være sjovt, og det skal være med gode mennesker. Det er det, jeg prøver på, og det er også det, jeg prøver at gennemskue i mine investeringer.”
Holdet bag Shaping New Tomorrow har også det, som forretningsmanden efterlyser. Alle kan være med, alle bliver mødt lige. Den unge hvalp fra Kolding ville kunne handle i deres butik uden kvaler.
Han har også både skjorte og bukser på fra mærket i dag.
Succeshistorien om Shaping New Tomorrow og de perfekte bukser er en af de største fra ’Løvens Hule’. De solgte for en million i timerne efter, at programmet blev sendt tilbage i 2018. Det samme skete i øvrigt for Barons, da den første episode i den nye sæson blev vist. Shaping New Tomorrow kommer ud med et regnskab i februar, som er ”helt vanvittigt”, ifølge Jesper Buch. I ’Løvens Hule’ siger han, at det drejer sig om mellem 30-40 millioner kroner i overskud.
”Det er altså ret godt for så ung en virksomhed. Det har jeg ikke set før, andet end da jeg selv byggede min forretning op,” siger han.
Det er ikke tilfældet for alle.
”Vi fokuserer meget på dem, men der er satme også mange, der ikke får succes, når det bliver vist. Der er også mange, der har måtte kæmpe, og så har de fået succes senere hen. Det er slet ikke nogen sikkerhed, at fordi man står i ’Løvens Hule’, så får man omsætning. Overhovedet.”
Annonse
”Jeg har haft en anden virksomhed, som jeg investerede i, hvor jeg troede, at vi ville omsætte for rigtig mange penge den første dag, og vi endte med at omsætte for 70.000 kroner. Det må ikke blive sådan, at fordi man står i ’Løvens Hule’, så får man succes. Det er mere reglen end undtagelsen, at det er et langsigtet og tungt træk, og at der ikke bare kommer omsætning fra dag et. Det er kun nogen enkelte, der oplever det,” fortæller Jesper Buch.
Han har regnet sig frem til, at han har siddet i stolen i ’Løvens Hule’ i 350 timer. Han synes selv, at det giver mening at være med i programmet, fordi han både kan lave gode investeringer og være med til at fremme dansk iværksætteri. Og så synes han også, det er pissesjovt at lave tv.
”Den hårde tur, som jeg har taget, har kostet en masse blod, sved og tårer, men den har også gjort, at jeg har tjent en masse penge, så jeg er herre over min egen tid, og jeg kan gøre, hvad der passer mig,” siger iværksætteren og fortsætter,
”Det er F Y M, ikke? Fuck You Money, der betyder, at jeg har den frihed, som jeg har kæmpet for i 15 år. Jeg kan blive mere filantropisk, og jeg vil gerne hjælpe andre mennesker og fremme danske forretninger.”
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.