Den københavnske modeuge vil være mere bæredygtig
Copenhagen Fashion Week skal reducere sin CO2-udledning med 50%.
Foto: Copenhagen Fashion Week
Modeindustriens klimaaftryk har i stigende grad været sat under lup med den øgede opmærksomhed på klimaforandringerne og med god grund.
Tal fra FN viser nemlig, at modeindustrien udleder mere CO2 end fly- og shippingbranchen tilsammen. Det skriver Ritzau.
I dag lancerer den københavnske modeuge en bæredygtighedsplan, som skal bidrage til at mindske modeugens klimaaftryk.
"Vi har mindre end ti år til at bremse klimaforandringerne, så alle er nødt til at tage ansvar og ændre forretningsgange. Det gælder også i modebranchen og på modeugen, hvor status quo ikke længere er en mulighed," siger administrerende direktør for Copenhagen Fashion Week, Cecilie Thorsmark, i en pressemeddelelse.
Handlingsplanen løber fra 2020 til 2022 og udfolder, hvordan modeugen bliver mere bæredygtig ved fx at reducere modeugens CO2-udledning med 50% og sigte med nul affald i 2022.
Derudover opstiller handlingsplanen nye krav og standarder for optagelse i modeugens officielle kalender, der skal bidrage til at gøre branchen mere bæredygtig. Fra 2023 skal alle mærker, der vil afholde shows under modeugen, leve op til et minimum af bæredygtighedskrav, der blandt andet indebærer, at mærket skal forpligte sig til ikke at destruere usolgt tøj, og at mærket skal bruge mindst 50% certificerede, økologiske, upcyclede eller genanvendte tekstiler i alle kollektioner.
”Vi bliver nødt til at sætte ambitiøse mål. Vi befinder os i en akut og uopsættelig situation, der betyder, at vi ikke længere blot kan håbe på, at fremskridt vil ske af sig selv,” siger Cecilie Thorsmark i en pressemeddelelse.
Copenhagen Fashion Week løber af stablen fra 28. januar til 31. januar.