Lappeløsning: Patchwork på dine bukser er den næste store trend

Lapper på bukserne er tilbage. Det er et nostalgisk og glædeligt gensyn.

Lappeløsning: Patchwork på dine bukser er den næste store trend
Offentliggjort

Barndommens lappeløsning på knæhuller i bukserne tilhører ikke længere minder om en ubekymret tid som børnehavebarn. Patchwork er rykket ind hos nogle af verdens fremmeste modebrands og er blevet en af tidens helt store tendenser.

Det starter selvfølgelig hos en af de dygtigste forkyndere af populærkultur, Kanye West. På sit album ’Donda’ dedikerer den amerikanske rapper, der senest har taget navneskifte til Ye West, en sang til den japanske designer Junya Watanabe. Watanabe kan tilskrives en lang række meritter inden for herremode, og en af dem er at bringe patchwork ind på hylderne i verdens fremmeste herretøjsbutikker.

Og det er ikke tilfældigt, at et modemenneske med magt og agt som netop Ye West nu gør sit til at hylde den japanske bagmand, der har haft den nok største aktie i at gøre patchwork til et udbredt modefænomen.

De seneste par år er patchwork begyndt at fylde mere og mere i det globale modebillede – se bare A$AP Rocky, der stjal showet til Met Gala med sin patchwork-dyne.

Det er ikke kun fra Japan, at patchwork er blevet båret frem. Kigger man til New York, har den populære designer Emily Bode med sit brand Bode hurtigt vundet indpas på nogle af verdens mest kendte overkroppe med jakker og overshirts med påsyede lapper.

Indtil videre har det især været alskens overdele, der har været prydet med lapper og forskelligartede mønstre. Men på det seneste er det, som om patchworket har rykket sig fra overtøjet og ned på benklæderne. Vi ser ganske enkelt en bølge, hvor patchwork også bliver en integreret del af bukser, som ellers traditionelt har haft en mere underspillet rolle i mandens outfit.

Så langt så godt. Lad os befri patchwork-jeansene fra trendperspektivet og anskue dem fra et rent æstetisk synspunkt:

Diverse lapper tilføjer først og fremmest struktur til dine jeans, uden du går på kompromis med pasform og grundtonen i bukserne. Der skabes liv på et par ellers enkle denimdrenge, og rent udstrålingsmæssigt giver det en art patina – om end en falsk en af slagsen, kan man argumentere. Det vidner også om, at man faktisk ønsker at trække levetiden på sit tøj så lang tid som muligt, hvilket må siges at være et yderst sympatisk signal at sende til omverdenen. Har du et par favoritchinos, der har tendens til at få ’knæ’, kan du også med fordel smide en lap på der.

Desuden er patchwork på benklæderne en nem måde at skille sig en smule ud fra mængden på – især hvis du er ferm med nål og sytråd og derfor selv kan moderere dine jeans, huller eller ej.

Her kan man blandt andet lade sig inspirere japanske brands som Kapital og Sacai, der excellerer i brugen af farverigt patchwork.

Er det for spraglet til din smag, er Carhartts ’Double Knee’-bukser et oplagt alternativ. Det amerikanske brand med rødderne dybt nede i arbejderklassen er de seneste år steget i graderne i takt med, at folk har fået øjnene for tøj, der kan holde i længden – ’Double Knee’-bukserne er netop skabt til at gøre bukserne ekstra slidstærke.

Din garderobe skal ikke fyldes op med patchwork-bukser, for det kan aldrig slå et par klassiske. Det er, hvad det er: en god lappeløsning og et fedt supplement til din ellers homogene garderobe. Men det er en god måde at forlænge levetiden på dine yndlingsjeans, samtidig med at du tilføjer et mere legesygt element til udvalget af benklæder. Det kan vi danske mænd godt tåle.

Herunder har vi samlet seks patchwork-bukser, der er værd at smide penge efter, hvis du ikke selv har mod på at rode med nål og tråd.

Won Hundred x (di)vision ’Rob Dirty Grey’ til 1.700 kr.

Frame ’Straight Leg Patchwork Jeans’ til 2.717 kr.

Our Legacy ’Extended Third Cut’ til 1.919 kr.

Junya Watanabe ‘Blue Levi’s Edition’ til 5.576 kr.

Carhartt ‘Double Knee Pant’ til 850 kr.

Bode ‘Diamond Quilt Pants’ til 4.302 kr.