Modeuge-posten: Copenhagen Fashion Week er tilbage på rette spor
Alting går så stærkt. Det føles, som om at modeugen netop er gået i gang. Og så er det allerede slut igen. Vi har samlet de største højdepunkter fra dag tre.
Tre dage har det varet, men hvor har det været en befrielse at opleve byen og dens mange smukke lokationer lægge rum til utallige, tætpakkede, begejstrede modeshows. Fra trange loftlokaler, skaterasfalten på Jarmers Plads og stadionarenaer, til Copenhill, Frederiksberg Rådhus’ smukke have og Arne Jacobsens kubistiske hus beliggende på vej op mod Nordsjælland. For nu blot at nævne et par steder.
Energien under Copenhagen Fashion Week har været til at tage og føle på. Selvom det har været et hårdt halvandet år for den danske modebranche midt i en corona-tid, er håbet nu tilbage. Men ellers er en del som det plejer. Der er fortsat enormt mange 80’er og 90’er-referencer, silhuetterne er kropsnære, og flere steder har man følt sig hensat til et semi-hemmeligt undergrundsrave fra disse to årtier.
Som en rød tråd ned gennem de mange shows, redaktionen har set de seneste dage, står dog helt centralt, at der i herremoden er fuldt tryk på udviskningen af kønsnormerne. Flere gange har vi siddet og tænkte: ’Er det en mand?’ ’Eller er det en kvinde?’ ’Eller er det måske i virkeligheden lige meget?’ Under tidligere modeuger har det været et statement, at en mandlig model gik på en catwalk iført en damekjole. Nu er det ikke længere noget, man overhovedet taler om. Man konstaterer det bare – og går hastigt videre i programmet. Som det blev set hos både Han Kjøbenhavn (i en gyseragtig setting under loftet i Løngangsstræde), hos Soulland, Lovechild, Stine Goya og Mark Kenly Domino Tan.
Annonse
Og hermed dagens højdepunkter:
Stilrene styles
Det var, som om at alting faldt i hak i Frederiksberg Rådhus’ indre, solbeklædte have, da Mark Kenly Domino Tan torsdag blev hyldet for en smuk, nedtonet, dagdrømmende kollektion. Den stod på nordafrikansk vibe, sandblæst khaki og stilrene styles i blandt andet silke, mousseline og uld. Og en magisk stemning spredte sig, da Domino Tans bud på en moderne unisex-garderobe udfoldede sig og satte en tyk streg under, hvor altafgørende valget af location er for et modeshow. Til allersidst brød Domino Tan så den dagdrømmende, underspillede stil ved at sætte fuld knald på farverne. Især den orange farve (som vi også har set tone frem adskillige andre steder de seneste dage) udgjorde på et elegant, henkastet tørklæde et hidsigt splash, som satte de andre rustfarver i relief.
Næste sæsons hovedbeklædning
Den er over det hele, den bredskyggede, vandtætte fiskehat, sydvest. Bøllehatten har fået sig en lillebror (eller storebror, om man vil), og hos eksempelvis Nikolaj Storm (i øvrigt årets modtager af Zalandos bæredygtighedspris) spillede sydvesten en markant rolle i den nye kollektion.
Succesfuld debut
Annonse
Frederik Berner Kühl debuterede på Copenhagen Fashion Week med en gennemført, underspillet kollektion. Berner Kühl er klassisk modeuddannet fra Polimoda i Firenze og har aftjent sin værnepligt hos blandt andre Mads Nørgaard og NN07, og på Fabrikken for Kunst & Design på Amager viste han et besnærende bud på sin minimalistiske tilgang til active wear. Det er tøj, man godt gider at gå i, og det var tydeligt, at der overall var tale om suverænt håndværk. Topkvalitet, uden at det behøver at larme og skrige højt. Næsten alt i Berner Kühls SS22-kollektion var holdt i monokrom sort-hvid, praktisk med mange tekniske elementer – og en høj grad af transparens. En debut, der lover endog rigtig godt for fremtiden.
(Se hele Henrik Vibskovs show i videoen ovenfor, det starter 3.25 minutter inde)
Dansk på japansk
I en gammel lagerhal ved en rideklub tæt på Artillerivej på Amager inviterede Henrik Vibskov til sit show torsdag aften. Temaet var porcelæn og japansk shibori-teknik, og ikke overraskende præsenterede Vibskov opsigtsvækkende styles i limegrøn, neon, orange og lilla - og skaktern, prikker, plyssko, quiltede jakker. Blandt publikum sad Thomas Blachman, Ditlev Tamm, Thomas Fleurquin og massevis af internationale modefolk.
Og så mødte vi naturligvis også en masse velklædte mennesker:
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.