En elbil til fremtiden: "Vi har et behov for at gentænke, hvordan man egentlig laver en bil"

Manden bag Biomega-cyklen udfordrer bildesignernes skabelontænkning. Hans helt nye projekt kombinerer grøn omstilling, kinesisk teknologi og dansk design. Magnus Kraft har spurgt Jens Martin Skibsted, hvordan han vil sikre bilernes overlevelse i storbyerne.

Biomega
Offentliggjort

Hævede registreringsafgifter, eksponentiel befolkningstilvækst og bilfri søndage. Bilerne har trange kår i alverdens metropoler. Nu har Jens Martin Skibsted, der er manden bag den innovative Biomega-cykel, i samarbejde med sine kollegaer i firmaet Manyone designet en Biomega-bil: En elbil i kulfiber, der med sin smalle facon skal kunne navigere rundt i storbyernes trafikmylder.

”Vi er i en transitionsfase, hvad bytransport angår. Lige som dengang man gik fra hestevogne til biler, er vi nu på vej mod nogle andre transportobjekter. Byerne er helt fyldt op, hvad plads angår, så vi har prøvet at lave det, vi mener, er det største, der vil kunne overleve i byerne,” fortæller Jens Martin Skibsted til Euroman i Manyones kontorer på Flæsketorvet i København.

Skibsted har, siden skitserne til den første Biomega-cykel blev nedfældet i 1998, opnået bred anerkendelse for sit forsøg på at gentænke bytransport på globalt plan. I den grønne omstillings tegn er målet, at el-cyklen som designobjekt kan udgøre et billigere, nemmere og mere miljøvenligt alternativ til bilen.

Jens Martin Skibsted.