Ny episode af Arbejdstitel: Om at hænge ud
Hvad er formålet med fritid, hvis man ikke kan hænge ud? Fra duoen, der bragte episoder om onlineshopping og sociale medier, kommer nu den ultimative guide til at hænge ud.
Foto: Frederik Lentz Andersen
Hver eneste optagelse af Arbejdstitel er en højspændt udveksling af indsigt, holdninger og ideer om afsnittets emne. Og selvom de to værter kommer vidt omkring, er der som regel altid noget, de glemmer at få med på optagelsen. Det får de muligheden for her.
Kristoffer:
Jeg hænger for lidt ud. Og det er en fejl. Alt for ofte er møder med venner skemalagte i for faste rammer. En kop kaffe? En time. En frokost? Halvanden. En middag? 2-3 timer, men så skal jeg også hjem, for jeg skal tidligt op i morgen. At hænge ud kræver to ting: Der er ingen bagkant. Og man sætter ikke hinanden stævne med tvangssnak og “hvad har du lavet siden sidst?” Vi skal have god tid, to må gerne blive til flere, og vi skal gøre hvad vi vil. Det lystbetonede element er så vigtigt. Det er umuligt at forudse, hvad vi har lyst til at lave, når vi aftaler at mødes om en uge. Lad os se, hvad der sker.
Og så må der også gerne være stilhed. Ingen grund til at snakke bare for at holde munden kørende. Som Uma Thurman siger i Pulp Fiction: “That's when you know you've found somebody really special. When you can just shut the fuck up for a minute and comfortably share silence.”
Oliver:
Som Margrethe Vestager formulerede det til The Atlantic: Sommeren er Europas lunger. Det er her, vi får livet tilbage. Om sommeren bliver vi åbne, smilende og sociale. I skærende kontrakt til de resterende ni måneder om året. Og sommeren er højtid for at hænge ud. At mødes med venner tidligt på dagen og bare se, hvad der sker. Ingen reservationer, deadlines eller koldfront, der venter. Det er her, jeg trives bedst. I en hverdag, hvor jeg konstant skal forholde mig til fremtiden (en del af det ligger formodentlig til min personlighed), er lange sommerdage i venners lag modgiften.
Jeg elsker kaffe og croissanter, der bliver til frokost, der bliver til kolde øl, der langsomt bliver til middage. I realiteten kan omgangskredsen bådes udvides og indsnævres i løbet af dagen. Men det skal altid være i flow. Jeg har ikke nok af den slags dage, men når jeg har tilbragt en dag uden at tjekke mails, kigge på uret eller bekymre mig om, hvad morgendagen bringer af udfordringer, ved jeg, at jeg har gjort et eller andet rigtigt.