Sponsoreret af Jalm&B.
Martin Kongstad
har besluttet sig for, at han vil blive bedre til at lave helt grundlæggende
saucer.
Derfor har han i det nye afsnit af ’Bearnaise er dyrenes konge’ kontaktet
sin ven Søren Thybo, der har fået mellemnavnet Sovs, fordi han som ung kok
brillierede med at lave alskens saucer.
Omdrejningspunktet bliver en klassisk bearnaise, og Søren ’Sovs’ gennemgår hele tilblivelsesprocessen trin for trin hjemme i sit køkken, så Martin Kongstad og lytterne af programmet nemt kan gøre kunsten efter.
Søren ’Sovs’ løfter også sløret for et lille trick, han bruger, men som normalt ikke står i en opskrift på en klassisk sauce bearnaise:
”Jeg plejer også at tilsætte en lille smule vand til æggeblommen. Det gør, at man ikke behøver at være så bange for, om saucen sætter sig, når nu den får direkte varme fra komfuret. Og så får den en fin, cremet konsistens.”
Efter saucekurset går turen til restauranten Maison i det indre København, hvor snakken fortsættes. Restaurant Maison bliver ligeledes anmeldt i programmet, og det er naturligvis
Claes Bang, der læser højt.
Det nye afsnit af ’Bearnaise er dyrenes konge’ kan høres helt kvit og frit på
alle podcastplatforme nu.